RSS

Новини навчальних закладів

06.11.2017
НУЦЗУ

Безцінний зв'язок поколінь!

Випускники - це найголовніше, чим мож пишатись навчальний заклад. Можемо з впевністю сказати, що Національний університет цивільного захисту України може з гордістю говорити про своїх вихованців.

Черговим підвтвердженням цього стала передача у якості подарунку до бібліотеки кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки авторської книги "Пожарный спецназ. Том 2. Силы и средства" випускником ХПТУ Карповим Олександром Володимировичем.

У книзі на 583 сторінках відображена історія створення радянських пожежних автомобілів спеціального призначення в 1945 - 1991 рр. Приводиться опис конструкції пересувних стволів, пінопідіймачів, автомобілів зв'язку та освітлювання, газодимозахисної, технічної та водозахисної служб, рукавних, штабних, агітаційних та ін., їх докладні технічні характеристики, історія створення, будова та особливості експлуатації.

Олександр Володимирович закінчив Харківське пожежно-технічне училище МВС СРСР у 1986 році. Працював на різних посадах технічної служби та інспекції пожежної безпеки МВС Росії. З 2004 року - пенсіонер. Підполковник у відставці.

Під час служби та після виходу на пенсію збирає факти та фотографії щодо історії пожежних автомобілів в СРСР. Є автором книг серії "Пожарный автомобиль в СССР": "Аэродромные пожарные автомобили", "Пожарный автообоз", "Пожарный типаж. Том 1. Краеугольный камень", "Пожарный типаж. Том 2. Целевое применение", "Пожарный спецназ. Том 1. Лестница в небо".

Зазначимо, що у бібліотеці кафедри ІАРТ це вже друга книга авторства Карпова О.В. В наявності є також книга "Пожарный типаж. Том 1. Краеугольный камень". Усіх, хто бажає ознайомитись з зазначеними публікаціями, просимо звертатись на кафедру.

Колектив кафедри висловлює щиру подяку автору!

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.