https://www.high-endrolex.com/10 9 жовтня курсанти НУЦЗУ були залучені до перевірки стану пожежної безпеки харківського дитячого садка № 275 | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.10.2017
НУЦЗУ

9 жовтня курсанти НУЦЗУ були залучені до перевірки стану пожежної безпеки харківського дитячого садка № 275

Наразі у Холодногірському районі Харкова  тривають перевірки закладів освіти щодо дотримання протипожежних та інших безпекових норм.
Перевірки проходять на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 вересня 2017 року № 643-р «Деякі питання державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки» та згідно затвердженого Харківською обласною державною адміністрацією графіку перевірок стану техногенної і пожежної безпеки дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, закладів охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням, будинків для людей похилого віку та інвалідів, закладів відпочинку і оздоровлення державної та комунальної форми власності.
9 жовтня рятувальники Холодногірського районного у м. Харкові відділу ГУ ДСНС України у Харківській області провели перевірку Комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №275 Харківської міської ради».
В рамках проходження навчальної практики до участі у даному заході також долучились і курсанти 3-го курсу Національного університету цивільного захисту України. Практика курсантів НУЦЗУ у підрозділах Харківського Гарнізону здійснюється відповідно до вимог наказу МНС України від 01.12.2003 р. № 461 “Про затвердження Положення про організацію та проведення практичної підготовки курсантів, студентів (слухачів) вищих навчальних закладів МНС України” та  з метою вдосконалення практичних навичок курсантів.
Курсанти університету направлені для проходження практичної підготовки до державних пожежних рятувальних частин, аварійно-рятувального загону спеціального призначення, відділу соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення управління персоналу ГУ ДСНС України в Харківській області
Інспектори  районного відділу ДСНС та курсанти НУЦЗУ  перевірили наявність та справність первинних засобів пожежогасіння, чи в належному стані утримуються евакуаційні шляхи, переглянули документацію щодо організації протипожежних заходів. Також  рятувальники поспілкувалися із відповідальною особою та перевірили знання основних розпорядчих документів з питань безпеки. А з персоналом дитячого садка  провели  інструктаж стосовно правил безпеки й наголосив на необхідності неухильного їх дотримання.
Потім рятувальники 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини  та курсанти НУЦЗУ, які наразі проходять практику у підрозділах Гарнізону,  перевірили справність систем внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання і відпрацювали з персоналом об’єкту першочергові дії у разі виникнення надзвичайної ситуації.
За результатами перевірки керівництву об’єкта надані рекомендації стосовно усунення виявлених недоліків.
З метою всебічного та об’єктивного висвітлення результатів перевірки у засобах масової інформації разом поруч з інспектором і курсантами працювала кореспондент новин «24 каналу» Анна Черненко.
 
 
 
Лариса Кошеварова за інформацією прес-служби ГУ ДСНС України у Харківській області
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10