https://www.high-endrolex.com/10 Співробітники НУЦЗУ запатентували у 2017 році вже 36 наукових розробок | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.10.2017
НУЦЗУ

Співробітники НУЦЗУ запатентували у 2017 році вже 36 наукових розробок

10 серпня 2017 року відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» в Державному реєстрі патентів України зареєстровані чотири чергові наукові розробки, заявником і власником яких є Національний університет цивільного захисту України.
3 жовтня університет отримав підтверджуючі документи – оригінали патентів України на корисні моделі. 
Авторами розробки «Система примусової вентиляції технологічного обладнання від парів легкозаймистих та горючих рідин» є творчий колектив кафедри пожежної і техногенної безпеки об'єктів та технологій факультету пожежної безпеки у складі заступника начальника кафедри Володимира Олійника, доцента Наталії Коровникової та старшого викладача Олексія Роянова.
Дана система дозволяє скоротити час видалення залишків парів легкозаймистих та горючих рідин з технологічного обладнання за рахунок підвищення температури припливного повітря при забезпеченні пожежовибухонебезпеки цього процесу та його автоматизації.
Авторами розробки «Спосіб контролю технічного стану газогенератора системи зберігання та подачі водню» є головний науковий співробітник науково-дослідного центру Юрій Абрамов, професор кафедри фізико-математичних дисциплін факультету техногенно-екологічної безпеки Валентина Кривцова та доцент цієї ж кафедри Віталій Борисенко.
Виконання процедури контролю технічного стану газогенератора системи зберігання та подачі водню забезпечує інваріантність запропонованого способу відносно необхідності попереднього визначення величини постійної часу газогенератора.
 
Авторами розробки «Пристрій для виявлення пожежі» є творчий колектив у складі головного наукового співробітника науково-дослідного центру Юрія Абрамова, начальника кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту Віталія Собини та ад’юнкта Ярослава Кальченка.
Запропонований пристрій має можливість тестування його роботи інваріантно відносно температури навколишнього середовища.
 
Авторами розробки «Мобільна пожежна установка» є головний науковий співробітник науково-дослідного центру Юрій Абрамов та начальник кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту Віталій Собина.
Запропонована мобільна пожежна установка виконана на базі сигвея та володіє новими функціональними властивостями, зокрема забезпечує гасіння пожеж.
Як зазначив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, в 2016 році університет подав 40 заявок та отримав 35 охоронних документів на право інтелектуальної власності, а за підсумками третього кварталу 2017 року – вже подано 35 заявок та отримано 36 патентів України на винаходи та корисні моделі, а також 5 позитивних рішень за результатами експертизи по суті на відповідність умовам патентоздатності.
Бажаємо авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства!
 
 

Євгеній Рибка, відділ організації науково-дослідної роботи НУЦЗУ, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10