RSS

Новини навчальних закладів

14.08.2017
ЧІПБ НУЦЗУ

Міжнародна співпраця

Міжнародна співпраця навчального закладу розпочалася у 2001 році з підписання угоди про співробітництво з Головною школою пожежної служби (м. Варшава, Республіка Польща).
Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України розглядає міжнародні контакти як один із пріоритетних напрямів своєї діяльності, що здійснюються як у рамках міжнародного співробітництва ДСНС України, так і на основі налагодження та розвитку прямих зв’язків зі спорідненими навчальними закладами Республіки Польщі, Республіки Білорусі, Французької Республіки, Федеративної Республіки Німеччини, Королівства Нідерландів, Литовської Республіки, Латвійської Республіки, Естонської Республіки, Португальської Республіки, Республіки Болгарії, Республіки Грузії, Азербайджанської Республіки, Республіки Казахстан тощо.
Викладачі, співробітники, курсанти та студенти інституту активно беруть участь у міжнародних семінарах, конференціях, практичних та теоретичних навчаннях, тренінгах, стажуваннях, спортивних змаганнях та чемпіонатах Європи і світу.
2016 рік став знаковим для ЧІПБ – відбулась значна інтенсифікація міжнародної діяльності, а саме: 19 закордонних відряджень, інститут відвідало 12 іноземних делегацій; було проведено міжнародні науково-практичні конференції, міжнародні тактико-спеціальні навчання, українсько-польський студентський літній табір (участь у якому взяли 9 студентів Головної школи пожежної служби Республіки Польщі (м. Варшава)), круглий стіл «Українсько-польська освіта і наука: сучасний стан та перспективи розвитку» (за участю представників навчальних закладів Республіки Польщі, радника Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні, керівника реферату з питань науково-освітньої співпраці).
Для координації україно-польського співробітництва, систематизації та ефективного управління українсько-польськими науково-освітніми проектами в інституті створено Полонійний центр, налагоджено співпрацю з Посольством Республіки Польщі в Україні.
Одним із найвизначніших досягнень 2016 року є вступ ЧІПБ до Європейської асоціації навчальних закладів пожежних служб.
2017 року відбулася перша академічна мобільність в рамках програми «Erasmus+».
11-й рік поспіль курсанти та співробітники інституту є учасниками Міжнародних тактико-спеціальних навчань «Фенікс - 2017», які організовуються Головною школою пожежної служби (м. Варшава, Республіка Польща).
Викладачі інституту взяли участь у Навчаннях з виконання рятувальних робіт на хімічно забруднених територіях, проведених Організацією із заборони хімічної зброї, у щорічних зборах Генеральної Асамблеї Європейської асоціації навчальних закладів пожежної служби.
Також цього року відбулось кілька робочих візитів до навчальних закладів-партнерів Республіки Польщі, Республіки Білорусі тощо.

Відділення міжнародного співробітництва,
відділ зв’язків з ЗМІ та РГ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.