RSS

Новини навчальних закладів

24.07.2017
НУЦЗУ

Співробітники Національного університету цивільного захисту України запатентували п’ять чергових наукових розробок

12 червня 2017 року відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» в Державному реєстрі патентів України зареєстровані п’ять чергових наукових розробок, заявником і власником яких є Національний університет цивільного захисту України.
А наразі університетом отримано підтверджуючі документи цьому – оригінали патенту України на винахід та корисні моделі:
 
«Спосіб підвищення швидкодії максимального теплового пожежного сповіщувача», авторами розробки є проректор з наукової роботи Володимир Андронов та науковий співробітник відділу організації науково-дослідної роботи Борис Поспєлов.
Даний спосіб дозволяє забезпечити зменшення флуктуації вихідного сигналу в умовах випадкових варіацій температури навколишнього середовища.
 
«Ножиці діелектричні», авторами розробки є творчий колектив кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки факультету оперативно-рятувальних сил у складі: начальника кафедри Андрія Калиновського, доцентів Станіслава Виноградова та Сергія Васильєва, а також викладача Володимира Баркалова.
Використання запропонованих діелектричних ножиць дозволяє забезпечити перерізання проводів різноманітних проводів під напругою, в тому числі з емалевою, паперовою та полімерною ізоляцією, а також самоутримувальних проводів типу СІП.
 
«Спосіб визначення динамічних характеристик теплових пожежних сповіщувачів», авторами розробки є головний науковий співробітник науково-дослідного центру Юрій Абрамов та ад’юнкт наукового відділу з проблем цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки Ярослав Кальченко.
Впровадження запропонованого способу дозволяє визначати динамічні властивості теплового пожежного сповіщувача в частотній області лише за допомогою одного виміру реакції чутливого елемента сповіщувача на тепловий вплив.
 
«Система освітлювання місця пожежі», авторами розробки є творчий колектив кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки факультету оперативно-рятувальних сил у складі: начальника кафедри Андрія Калиновського, професора Олександра Ларіна та доцентів Станіслава Виноградова та Сергія Васильєва.
Запропонована система дозволяє забезпечувати освітлювання місця пожежі без використання автономного джерела електричного струму.
 
«Драбина рятувальника», авторами розробки є творчий колектив у складі головного наукового співробітника науково-дослідного центру Юрія Абрамова і начальника кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту Віталія Собини.
Запропонована драбина має розширені функціональні можливості в порівнянні з існуючими аналогами при евакуації людей.
 
В 2016 році університет подав 40 заявок та отримав 35 охоронних документів на право інтелектуальної власності, а протягом перших шести місяців 2017 року – вже подано 33 заявки та отримано 21 патент України на винаходи та корисні моделі, одне авторське свідоцтво, а також 7 позитивних рішень за результатами експертизи по суті на відповідність умовам патентоздатності.
Бажаємо авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства!
 
 

Євгеній Рибка, відділ організації науково-дослідної роботи НУЦЗ України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.