RSS

Новини навчальних закладів

19.07.2017
НУЦЗУ

Міжнародне співробітництво. Американські експерти познайомились з роботою рятувальників Національного університету цивільного захисту України

Після знайомства з університетом генеральний директор компанії «GSS» Джон Хувейн відзначив його багатопрофільність і поглиблену підготовку майбутніх рятувальників. У Харкові він уже вдруге. У свій перший візит разом із колегами Джон Хувейн вивчив роботу правоохоронних органів і їхню взаємодію з владою, роботу систем безпеки на харківських комунальних підприємствах. Зараз же фахівці з Флориди, які розробляли план з безпеки американського Діснейленду, проаналізують, наскільки відповідні служби оперативно реагують на надзвичайні ситуації в Харкові. Тому після знайомства з підготовкою майбутніх рятувальників делегація також відвідає Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області.
Гендиректор «GSS» підкреслив, що американські професіонали поділяться з містом кращими практиками, і наголосив на важливості взаємодії місцевої влади з усіма службами, які відповідають за безпеку людей.
«У нас був гіркий досвід 11 вересня, урагану «Катрін». Поки люди знаходяться в ув'язненні в перші години після надзвичаної події, саме місцева влада повинна забезпечити їх безпеку і надати їм все необхідне. Вона повинна мати більше повноважень, щоб впливати на ситуацію. Ми поділимося міжнародним досвідом, який Харків зараз активно переймає. Потрібно домогтися того, щоб люди, бізнес і влада дивилися в одному напрямку, коли це стосується реакції на надзвичайні ситуації», - зазначив Джон Хувейн.
Нагадаємо, американська компанія «GSS» понад 20 років займається питаннями внутрішньої і зовнішньої безпеки. Один із основних напрямків її діяльності - консультування міст у сфері безпеки. В рамках харківського проекту також готується зустріч міського голови Геннадія Кернеса і радника президента США, колишнього мера Нью-Йорка Рудольфа Джуліані.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відділ зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю за матеріалами сайту Харківської міськради
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.