https://www.high-endrolex.com/10 Співробітники Національного університету цивільного захисту України обмінялись досвідом та ухвалили низку угод щодо співробітництва із польськими колегами | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.05.2017
НУЦЗУ

Співробітники Національного університету цивільного захисту України обмінялись досвідом та ухвалили низку угод щодо співробітництва із польськими колегами

 20-29 травня в межах ухваленої угоди про співпрацю з Поморською Академією в м. Слупськ (Польща) тривало стажування науково-педагогічних працівників Національного університет цивільного захисту України на базі Інституту Національної Безпеки цієї Академії. Створені дві групи співробітників університету відвідували теоретичні і практикоорієнтовані заняття з метою ознайомлення з позитивним досвідом забезпечення системи безпеки (пожежної, соціальної, екологічної, інформаційної тощо) у Польщі та інших країнах ЄС, а також визначення перспективних напрямів і засобів гарантування такої безпеки в Україні.
Так, 22-23 травня викладачі Інституту Національної Безпеки провели заняття для науково-педагогічних співробітників НУЦЗУ у формі дискусії з тем «Система антикризового управління» і «Законність й особливості проведення зборів громадян у воєводствах, повітах і гмінах Польщі». Крім того, українська делегація побувала на одній із баз практики Інституту – у рятувальній пожежній частині № 1, Капітанському управлінні порту в м. Устка Морського бюро Поморського воєводства і комендатурі Державної пожежної служби в м. Слупськ.
23 травня відбулася зустріч проректора з наукової роботи Поморської Академії у Слупську Александра Астеля, директора Інституту проблем безпеки цієї академії Анджея Урбаника і представників НУЦЗУ, під час якої досягнуто домовленості щодо низки ключових питань, а саме: візиту польської делегації до НУЦЗ України у вересні 2017 року з метою продовження академічного обміну, видання спільного міжнародного наукового видання «Східноєвропейський часопис безпекових студій», засновниками якого є польська Академія та Національний університет ДСНС України, а також проведення міжнародної онлайн науково-практичної конференції за напрямом «Публічне управління у сфері державної безпеки» у квітні 2018 року та реалізації сумісного грантового проекту «Публічне управління у сфері екологічної безпеки».
24 травня делегація НУЦЗУ побувала з офіційним візитом у Головній Школі Пожежної Служби у м. Варшава, під час якого обговорювалися питання щодо участі курсантів університету в навчаннях, семестрового обміну курсантами і студентами, проведення сумісних науково-комунікативних заходів, а також організації візиту делегації Головної Школи Пожежної Служби у м. Варшава до НУЦЗУ. Учасниками зустрічі з польської сторони стали ректор Головної Школи Пожежної Служби у м. Варшава професор Павел Кепка; заступник ректора з оперативної роботи Ярослав Зарзицьки; проректор з навчальної та наукової роботи професор Джерзі Гаай; декан пожежного факультету Вальдемар Ясколовський, а також завідувач кафедри безпеки та менеджменту професор Марсин Смоляркевич.
25-26 травня на базі Інституту проблем безпеки Поморської академії в Слупську відбулася Третя Міжнародна наукова конференція «Безпека держав центрально-східної Європи у контексті екологічної безпеки», співорганізатором якої стали науково-педагогічні працівники НУЦЗУ. 12 делегатів від Національного університету ДСНС України стали її учасниками. У ході наукового форуму його представники обговорили питання щодо екологічної безпеки Європи, а також звернення уваги наукових кіл на напрями геополітичних перетворень та наслідки для екології, які з цими змінами пов'язуються.
У межах цього заходу науково-педагогічні працівники НУЦЗУ презентували Державну службу України з надзвичайних ситуацій, Національний університет ДСНС України як вищий навчальний заклад, який має значний досвід у сфері підготовки спеціалістів цивільного захисту, пожежної й екологічної безпеки держави; кращі наукові розробки та напрацювання у цій сфері.
Після завершення міжнародного науково-комунікативного заходу представникам НУЦЗУ було урочисто вручено сертифікати за очну участь у ньому. Крім того, 12 представників української делегації отримали сертифікати про успішне проходження тижневого стажування на базі Інституту проблем безпеки Поморської академії у Слупську в межах ухваленої угоди про співпрацю.

 Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10