RSS

Новини навчальних закладів

26.05.2017
НУЦЗУ

НУЦЗУ разом із Міжнародним товариством з питань управління надзвичайними ситуаціями Брюсселя ухвалили угоду про співробітництво

26 травня в Національному університеті цивільного захисту України відбулася міжнародна конференція “Реформи в галузі управління надзвичайними ситуаціями та цивільного захисту “. У заході взяли участь президент Міжнародного товариства з питань управління надзвичайними ситуаціями в Україні (м.Брюссель) Гаральд Драгер, співголова Міжнародного програмного комітету Міжнародного товариства з питань управління надзвичайними ситуаціями Брюсселя, професор Самберг Андре, заступник начальника управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайними ситуаціями полковник служби цивільного захисту Євген Лінчевський, голова Харківської обласної організації “Союз Чорнобиль Україна” Анатолій Вінник, керівництво та науково-педагогічні представники Національного університету цивільного захисту України.
Виступаючи перед шанованим зібранням очільник Міжнародного товариства з питань управління надзвичайними ситуаціями в Україні Гаральд Драгер зазначив, що основна увага міжнародного товариства зосереджена на проведенні реформи у сфері діяльності ДСНС, а пріоритетними є питання освіти у галузі управління цивільного захисту, техногенними і природними надзвичайними ситуаціями. Тож, він запропонував керівництву Національного університету цивільного захисту України розширити сферу міжнародного співробітництва - таким чином визначити нові шляхи для розвитку діяльності навчального закладу.
Із доповіддю “Реформування системи Державної служби України з надзвичайних ситуацій виступив заступник начальника управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайними ситуаціями полковник служби цивільного захисту Євген Лінчевський. Про інновації у сфері наукової діяльності НУЦЗУ ознайомили присутніх начальник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру полковник служби цивільного захисту Світлана Лєбєдєва та науковий співробітник відділу організації науково-дослідної роботи науково-дослідного центру доктор технічних наук, професор Борис Поспєлов.
Ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий та президент Міжнародного товариства з питань управління надзвичайними ситуаціями в Україні (м.Брюссель) Гаральд Драгер обмінялись привітальними словами та ухвалили угоду про співробітництво та розширення сфери міжнародного обміну досвідом.
Предметом угоди є співробітництво, спрямоване на розробку й актуалізацію наукових та інноваційних освітніх програм, забезпечення високоякісної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації спеціалістів.
Довідка. Міжнародне товариство з питань управління надзвичайними ситуаціями розташоване у Брюсселі королівства Бельгії. Засноване у 1993 році. Товариство має 2 основних напрями діяльності: професійна освіта та прикладні науково-дослідницькі проекти у галузі управління цивільного захисту, а також техногенними та природними надзвичайними ситуаціями.

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Дарї Ахмадуліної

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.