RSS

Новини навчальних закладів

19.05.2017
ЧІПБ НУЦЗУ

VIII Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій»

З 18 до 19 травня працівниками Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України було проведено VIII Міжнародну науково-практичну конференцію «Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій».
Метою організації конференції було обговорення питань, пов’язаних з проблемами та перспективами впровадження новітніх розробок, технологій та методів, що застосовуються під час гасіння пожеж, ліквідацій надзвичайних ситуацій та їх наслідків.
За програмно-реєстраційними даними у конференції (очно та заочно) взяли участь 453 учасника, з них 25 докторів наук та 135 кандидатів наук з України, Білорусі, Литви, Грузії, Болгарії, Польщі, В’єтнаму та Канади.
На початку конференції т. в. о. начальника ЧІПБ полковник с. ц. з. Станіслав Басараб привітав учасників та зазначив: «Успішне попередження та ліквідація надзвичайних ситуацій неможливе без наукових пошуків у напрямі розробки ефективних технологій запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, глибокого вивчення всіх складних процесів і взаємодій, які супроводжують стихійні лиха та техногенні катастрофи. Тож проблеми теорії та практики ліквідації надзвичайних ситуацій, а також усі питання, пов’язані з попередженням їх виникнення та мінімізацією наслідків, викликають виправданий інтерес та є актуальними у світлі реалізації основних завдань та вимог Кодексу цивільного захисту України».
На пленарному засіданні були заслухані 7 доповідей. Загалом робота конференції відбувалася у чотирьох тематичних секціях: «Реагування на надзвичайні ситуації, пожежі та ліквідація їх наслідків»; «Розвиток, застосування засобів цивільного та протипожежного захисту»; «Фізико-хімічні процеси, чинники їх виникнення та моделювання в умовах пожеж і надзвичайних ситуацій» та «Методи та засоби навчання, як елементи системи забезпечення техногенної та пожежної безпеки».
На секційних засіданнях було заслухано 24 доповіді науково – педагогічних працівників, ад’юнктів, студентів та курсантів, до сфери інтересів яких відносяться питання пожежної та техногенної безпеки, а також цивільного захисту.
Під час конференції був охоплений широкий спектр питань щодо тактичної підготовки особового складу підрозділів ДСНС України, технічного забезпечення гасіння пожеж та проведення аварійно-рятувальних робіт, застосування інформаційних технологій у дослідженні та моделюванні надзвичайних ситуацій, які висвітлювались на пленарному засіданні та секціях.
Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій» продемонструвала високий науковий рівень доповідей та повідомлень з різних аспектів досліджуваної проблеми і зібрала чималу кількість науковців, педагогів вищої школи, зокрема, і представників практичних підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, які займаються проведенням фундаментальних і прикладних наукових досліджень з актуальних проблем забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і території від техногенних аварій та природних катастроф.
В рамках проведення конференції було підписано угоду про співробітництво між Інститутом підготовки та підвищення кваліфікації Білоруського державного педагогічного університету та ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України.

 

 

Відділ зв’язків зі ЗМІ та РГ 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.