RSS

Новини навчальних закладів

18.05.2017
НУЦЗУ

До Дня науки в НУЦЗУ пройшла низка заходів

18 травня напередодні Дня науки у конференц-залі Національного університету цивільного захисту України було проведено і підбито підсумки конкурсів на кращі монографію, патент та виставковий науковий експонат університету, а також заохочено найталановитіших науковців навчального закладу.
Вітаючи всіх людей науки, тимчасово виконуючий обов’язки ректора університету полковник служби цивільного захисту Володимир Коврегін побажав, щоби всі учасники науково-дослідної діяльності були задоволеними від отримуваних результатів власних наукових досліджень та вагомих успіхів на науковій ниві.
Як зазначив проректор з наукової роботи полковник служби цивільного захисту цивільного захисту Володимир Андронов, конкурси на кращі монографію, патент та виставковий науковий експонат мають за мету активізувати наукову діяльність серед науково-педагогічних працівників університету, розвивати науково-дослідну базу, вдосконалювати виставкову діяльність, виявляти та заохочувати найбільш талановитих і перспективних науковців-авторів кращих монографій, патентів та виставкових наукових експонатів університету. Організатором заходів є відділ організації науково-дослідної роботи університету. За словами полковника Андронова, такі конкурси у навчальному закладі проводяться всьоме, тому кожна кафедра та науково-дослідна лабораторія готувалися до нього протягом навчального року.
На сьогодні в університеті сформувався потужний науковий потенціал: 42 доктори наук, 183 кандидати наук, 27 професорів та 138 доцентів і старших наукових співробітників. Щорічно співробітниками університету в середньому захищається 3 докторських та 13 кандидатських дисертацій. Науковці університету виконують 57 науково-дослідних робіт, з яких 8 – за замовленням структурних підрозділів апарату ДСНС України, а також 3 міжнародні проекти та гранти. Як зазначив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, НУЦЗУ є флагманом в системі ДСНС з винахідницької діяльності. В 2016 році подано 40 заявок та отримано 35 патентів на винаходи та корисні моделі. Слід визначити, що у 2016/2017 навчальному році завдяки плідній та наполегливій роботі наукових керівників, курсантів та студентів університет отримав 33 призових місця у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із найрізноманітніших галузей науки, незважаючи на вузькопрофільність навчального закладу.
У конкурсі «Кращий виставковий науковий експонат» визнано переможцями та нагороджено:
Дипломом за креативність та оригінальність ідеї авторський колектив виставкового експонату «Орігамі» у складі Олександра Дерев'янка, Сергія Бондаренка та Олександра Могильникова;
Дипломом III ступеня авторський колектив виставкового наукового експонату «Розкладні рятувальні сани» у складі Віталія Собини, Дмитра Соколова та Олександра Камардаша;
Дипломом II ступеня авторський колектив виставкового наукового експонату «Мобільна установка з роздільним подаванням компонентів бінарної вогнегасної системи» у складі Дмитра Савельєва, Олександра Кірєєва;
Дипломом I ступеня авторський колектив виставкового наукового експонату Фотостенд «Герой-рятівник» у складі Володимира Андронова, Євгенія Рибки та Олександра Сошинського.
У конкурсі «Краща монографія» визнано переможцями та нагороджено:
Дипломом авторський колектив монографії «Інтелектуально-емоційний ресурс копінг-поведінки рятувальника» у складі Валерія Боснюка, Валерія Олефіра та Ліни Перелигіної;
Дипломом автор монографії «Механізми державного впливу на розвиток сфери рекламної діяльності в Україні в сучасних умовах» Вікторія Шведун;
Дипломом авторський колектив монографії «Науково-конструкторські основи створення комплексної системи моніторингу надзвичайних ситуацій в Україні» у складі Володимира Андронова, Михайла Дівізінюка, Володимира Калугіна, Вадима Тютюника.
У конкурсі «Кращий патент» визнано переможцями та нагороджено:
Дипломом авторський колектив патенту на корисну модель «Спосіб визначення динамічних характеристик теплових пожежних сповіщувачів» у складі Юрія Абрамова, Віталія Собини, Ярослава Кальченка;
Дипломом авторський колектив патенту на корисну модель «Тракторний пожежний грунтомет» у складі Олександра Ковальова, Андрія Калиновського, Олександра Ларіна, Станіслава Виноградова, Олега Семківа, Юрія Сенчихіна;
Дипломом авторський колектив патенту на корисну модель «Спосіб раннього виявлення та визначення напрямку загорянь» у складі Альберта Катуніна, Анатолія Кирилюка та Олега Кулакова.
Конкурси на кращі монографію, винахід та виставковий науковий експонат в НУЦЗУ стають уже традиційним - тож поповнюється скарбничка славних традицій навчального закладу.
За сумлінну працю, високий професіоналізм, плідну науково-педагогічну діяльність та з нагоди Дня науки нагороджено грамотою Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації наукового співробітника відділу організації науково-дослідної роботи науково-дослідного центу Бориса Поспєлова та доцента кафедри прикладної механіки факультету техногенно-екологічної безпеки Олександра Кондратенка.
Наказом ректора №129 від 29 квітня 2017 року «Про заохочення» з нагоди Дня науки нагороджено грамотою університету 23 співробітники навчального закладу й оголошено подяку також 8 співробітникам та 5 курсантам і студентам НУЦЗУ за високі показники у науково-дослідній діяльності.
Молоді науковці університету взяли участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2016/2017 навчальному році за 32 спеціальностями. Цьогоріч 33 вихованці НУЦЗУ стали переможцями і призерами конкурсу. Так, дипломами І ступеня нагороджено – 3 молодих науковці університету, дипломами ІІ ступеня – 12 і ІІІ ступеня – 18 вихованців навчального закладу.
Тож вітаємо наших науковців та бажаємо їм плідних результатів на науковій ниві!

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.