https://www.high-endrolex.com/10 В навчальній пожежно-рятувальній частині Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відпрацьовано вправу з підйому потерпілих з підземних комунікацій | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.05.2017
ЛДУ БЖД

В навчальній пожежно-рятувальній частині Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відпрацьовано вправу з підйому потерпілих з підземних комунікацій

З особовим складом оперативних розрахунків навчальної пожежно-рятувальної частини відпрацьовано вправу з проведення рятувальної операції в підземних комунікаціях за допомогою рятувального пристрою тринога з використанням системи поліспаст.

 В процесі занять відпрацьовується вправа з пошуку потерпілої особи в умовах повної темряви, замкнутого та обмеженого для руху простору з використанням апаратів захисту органів дихання та зору, а також здійснюється підйом потерпілої особи на поверхню за допомогою рятувального пристрою «Тринога» з використанням системи поліспаст.

Комплексне заняття поєднує в собі елементи рятувальної підготовки, тактико-технічної підготовки, медичної підготовки, а також служби зв’язку та газодимозахисної служби.

Відпрацьовується порядок включення та виключення з апаратів захисту органів дихання та зору, проводиться їх оперативна перевірка, розраховуються параметри використання повітря в ізолюючих апаратах, здійснюється радіообмін оперативною інформацією між абонентами «Ланка ГДЗС», «Пост безпеки ГДЗС», «Керівник рятувальної операції».

Згідно задуму створено ситуацію із потерпілою особою, що опинилися в непридатному для дихання середовищі підземної комунікації. По прибуттю чергового відділення до місця призначення у складі ланки ГДЗС рятувальники проводять розвідку, виявляють потерпілого, визначають його стан, в’яжуть на ньому подвійну рятувальну петлю. На поверхні рятувальники монтують систему поліспаст, підіймають потерпілого на свіже повітря та проводять серцево-легеневу реанімацію.

 

За словами начальника навчальної пожежно-рятувальної частини полковника служби цивільного захисту Василя Ковальчика, необхідність проведення даного заняття обумовлена значною кількістю та складністю проведення пошуково-рятувальних операцій підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій в підземних комунікаціях (криницях, каналізаційних колекторах, технологічних установках, кабельних тунелях, ліфтових шахт та інших подібних спорудах).

 

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10