https://www.high-endrolex.com/10 На базі Національного університету цивільного захисту України за участі шведських експертів відбулися тренувальні заходи з практичного використання системи спеціальної методології «МакСім» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.04.2017
НУЦЗУ

На базі Національного університету цивільного захисту України за участі шведських експертів відбулися тренувальні заходи з практичного використання системи спеціальної методології «МакСім»

18-21 квітня у рамках реалізації чергової фази спільного проекту «Стандартизація українського кризового управління у сфері реагування на надзвичайні ситуації» між Центром домедичної допомоги та медицини катастроф Королівства Швеція і Державною службою України з надзвичайних ситуацій, затвердженого Генеральним Директоратом ЄС з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту, на базі Національного університету цивільного захисту (м. Харків) відбулися тренувальні заходи з практичного використання системи спеціальної методології «МакСім» для експертів з реагування на масштабні надзвичайні ситуації (медичних працівників, рятувальників, пожежних, поліцейських).
До складу делегації Центру домедичної допомоги та медицини катастроф Королівства Швеція увійшли Мікаель Вільхельмссон, Амір Хоррам-Манеш, Понтус Роттер, Аса Хогштедт, Йозеф Зоренссон, Іона Аремір та Йонас Ліндгрен. Українську сторону представили фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національного університету цивільного захисту України, МОЗ України, Національної поліції, Інституту Державного управління у сфері цивільного захисту та Державного підприємства “Мобільний рятувальний центр”.
Метою візиту іноземних експертів є участь у тренувальних заходах з практичного використання системи спеціальної методології для навчання експертів з реагування у разі виникнення масштабних надзвичайних ситуацій “МакСім” та курсі з медичного реагування під час масштабних надзвичайних ситуацій “MRMI”. Під час заходу 60 його учасників - представників Міністерства охорони здоров’я України, Медицини катастроф, Національної поліції, практичних підрозділів ДСНС України, вищих навчальних закладів ДСНС України, громадських волонтерських організацій, отримали змогу на собі відчути всю напруженість та стрес, які супроводжують ліквідацію наслідків будь-якої “реальної” надзвичайної події. Планом заходів було передбачено проведення двох тренінгів під головуванням вісьмох шведських інструкторів. Як зазначив помічник ректора з міжнародного співробітництва та один із організаторів тренінгів Денис Лєбєдєв, перший 3LC-тренінг дав учасникам можливість відпрацювати найефективніші шляхи взаємодії на трьох рівнях — бронзовому, срібному та золотому — відповідно: оперативному, тактичному та стратегічному. Другий, зауважує підполковник Лєбєдєв,- із використанням запатентованої системи моделювання реагування на виникнення масштабних НС з великою кількістю постраждалих - дав можливість використати весь свій досвід та знання з тим, щоб хоч і в умовах змодельованої, але заснованої на реальних подіях надзвичайної ситуації - разом, відпрацьовуючи на всіх рівнях управління, виконати своє головне завдання - врятувати якомога більше життів.
Після закінчення заходу всі учасники отримали Міжнародні сертифікати про проходження курсу післядипломної освіти та підвищення кваліфікації з питань встановлення черговості надання допомоги пораненим та постраждалим, прийняття рішень та дій в надзвичайних ситуаціях.
Підсумовуючи, проректор з навчальної та методичної роботи НУЦЗУ Олег Назаров зазначив, що такі тренувальні заходи з практичного використання системи спеціальної методології «МакСім» за участі шведських експертів проходитимуть на базі НУЦЗУ двічі на рік.

 

 

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова, Дениса Лєбєдєва

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10