RSS

Новини навчальних закладів

02.12.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

В ЧІПБ дискутували про сучасний стан та перспективи розвитку україно-польської освіти і науки

2 грудня на базі Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України відбувся Міжнародний круглий стіл «Україно-польська освіта і наука: сучасний стан та перспективи розвитку».
Участь у його роботі, окрім керівництва, викладачів та курсантів ЧІПБ, взяли: заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Костянтин Омаргалієв, заступник міського голови Черкас Ігор Коломоєць, начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський, заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігор Волошин, голова громадської організації «Академія стратегічних досліджень» Сергій Пасічник. Також до обговорення зазначеної тематики долучилися науковці Республіки Польщі: співробітник деканату Факультету пожежної техніки Головної школи пожежної служби з міста Варшава Анета Кучинська і делегація Технологічного університету Ченстохова: декан Факультету технології виробництва і технології матеріалів Марцин Кнапіньскі, професор, директор Інституту переробки пластмаси і техніки безпеки Генрік Дия та начальник Кафедри промислових печей і охорони навколишнього середовища Генрік Радомяк, разом з провідним ВНЗ Черкащини – Черкаським державним технологічним університетом.
Відкриваючи роботу круглого столу, усіх учасників привітав очільник інституту – Олександр Тищенко, який не лише побажав плідної співпраці під час обговорення питань реформування відомчої освіти, а й подякував польським колегам за двадцятирічну плідну співпрацю, наслідком якої стало прийняття інституту до Європейської асоціації навчальних закладів пожежних служб.
К. Омаргалієв у своєму виступі передав вітання від голови ОДА Юрія Ткаченка та зазначив: «Ми повинні взаємозбагачуватись та навчатися один у одного і українці лише виграють, набуваючи під час процесів реформування досвід країн-партнерів».
Серед питань, які порушували під час дискутування, були: україно-польські освітні проекти ЧІПБ: основні напрямки та перспективи розвитку, освіта іноземців, пошук ресурсів для реалізації освітніх громадських ініціатив, особливості реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу тощо.
Зазначимо, що перед початком роботи круглого столу його учасники екскурсійно ознайомилися із навчальним закладом та поклали квіти до Монументу Героям Чорнобиля і до Меморіальних дошок пам’яті випускникам інституту – учасникам бойових дій на сході країни Олексію Панченку та Ігорю Бойку.
А ввечері цього ж дня відбувся творчий вечір україно-польської дружби, участь у відкритті якого взяла радник Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Емілія Ясюк.
Також під час творчого вечора начальник інституту Олександр Михайлович нагородив вихованців інституту – переможців тематичних заходів, які проходили в рамках тижня польської культури та історії – грамотами. За підсумками конкурсу з написання есе «Що я знаю про Польщу»? призові місця вибороли: Ігор Чмих (І місце), Євгеній Соловей (ІІ місце) та Анастасія Черниш (ІІІ місце). За результатами конкурсу читців творів Адама Міцкевича перемогла Юлія Фесенко, друге місце отримала Анжела Козлова а третьою стала Вікторія Рубченко.

 



Відділ зв’язків з ЗМІ та РГ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.