https://www.high-endrolex.com/10 НУЦЗУ лідирує серед навчальних закладів ДСНС України у світовому рейтингу Webometrics 2016 року | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.02.2016
НУЦЗУ

НУЦЗУ лідирує серед навчальних закладів ДСНС України у світовому рейтингу Webometrics 2016 року

За опублікованими у січні результатами досліджень всесвітнього рейтингу університетів Webometrics Ranking Web of Universities Національний університет цивільного захисту України посів 120 місце серед 292 вищих навчальних закладів України. Це найкращий показник серед вищих навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Як відомо, вебометричний рейтинг університетів світу (Webometrics ranking of world’s universities) – один з найбільш авторитетних рейтингів міжнародних рейтингів університетів світу. Він існує вже 14 років поспіль. Місце вищого навчального закладу у рейтингу оцінюється якістю вузівського веб-сайту, що відображає освітні та науково-дослідні досягнення вишу.
РейтингWebometrics публікується двічі на рік (у червні-липні і січні-лютому) та охоплює близько 24 тисяч університетів з усього світу.
Результати рейтингу дають оцінку присутності університету в Інтернеті, рівень значності публікацій університету в науковому всесвітньому середовищі та представлення ВНЗ в авторитетній наукометричній базі GoogleScholar. Також оцінюється популярність та науково-освітній контент веб-ресурсів вищого навчального закладу.
Розробниками рейтингу враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вищого навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість – число унікальних гіпертекстових посилань на сайт з інших ресурсів, що дає уявлення про значущість та якість опублікованих на сайті матеріалів. Число зовнішніх посилань на сайт показує, наскільки університет є цікавим, оцінку помітності сайту і, таким чином, авторитетність цитованих з нього матеріалів. Іншими словами, оцінюється змістовна та інформаційна складова web-сайту навчального закладу. Офіційний міжнародний сайт проекту Webometrics Ranking of World Universities – http://www.webometrics.info/en/Europe/Ukraine
Центр інформаційних технологій, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10