https://www.high-endrolex.com/10 Харків: на навчально-тренувальному полігоні університету ДСНС України першокурсники проходять перші випробування | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.08.2015
НУЦЗУ

Харків: на навчально-тренувальному полігоні університету ДСНС України першокурсники проходять перші випробування

15-29 серпня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України, що в урочищі Фігурівка Харківської області, молоде поповнення рятувальників проходить свої перші випробування. Табірний збір для першокурсників провідного вищого навчального закладу ДСНС України – своєрідна школа гарту, випробування на міцність, витривалість, товариські стосунки.
«Під час табірного збору майбутні рятувальники стають впевненішими, звикають до фізичних та психологічних навантажень, вчаться уникати стресових ситуацій, - зазначає проректор з персоналу університету полковник служби цивільного захисту Вадим Попов. – Це сприяє опануванню складної, але благородної професії рятувальника. Основною метою збору є створення дружного курсантського колективу з високоморальними нормами взаємовідносин та належним рівнем дисципліни».
Цьогоріч в Національному університеті цивільного захисту України гартують свою міць 187 першокурсників, з них - 34 представниці прекрасної статі. Вони знайомляться із вимогами cтатутів, структурою та основними завданнями Державної служби України з надзвичайних ситуацій, розпорядком дня університету, курсантськими обов’язками, вчаться долати фізичні та психологічні навантаження, уникати стресових та запобігати непередбачуваним ситуаціям, опановують „ази” обраної професії, усвідомлюючи, з якою метою кожний вступив до навчального закладу. А також вчаться раціонально використовувати час, планувати свою роботу, а головне, швидко приймати рішення в екстремальних умовах. Дівчата не відстають від хлопців у всьому, за винятком складання нормативів з фізичної підготовки.
Протягом табірного збору з «новоспеченими» першокурсниками проводяться психологічні дослідження з метою оцінки умов виховання та розвитку особистості, емоційно-вольових якостей, особливостей спілкування і поводження у колективі, а також індивідуально-виховна робота, соціологічне обстеження та тренінги.



 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Дмитра Краснухіна

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10