https://www.high-endrolex.com/10 Денис Лєбєдєв: Сьогодні кількість угод про співробітництво в освітній та науковій сферах, укладених університетом із закордонними партнерами, дорівнює шістнадцяти | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.07.2015
НУЦЗУ

Денис Лєбєдєв: Сьогодні кількість угод про співробітництво в освітній та науковій сферах, укладених університетом із закордонними партнерами, дорівнює шістнадцяти

 Наразі, зазначає помічник ректора з міжнародного співробітництва НУЦЗУ підполковник служби цивільного захисту Дненис Лєбєдєв, поглиблена міжнародна робота проводиться з метою вивчення та використання у навчальній та науково-дослідній діяльності теоретичних і практичних здобутків міжнародної спільноти в царині цивільного захисту, а також вивчення та використання в навчальному процесі передових педагогічних технологій. Пропонуємо відвідувачам сайту новин НУЦЗУ ознайомитись із станом міжнародної діяльності навчального закладу та планами на майбутнє.

Університет вже кілька років поспіль постійно підтримує процес встановлення міжнародних зв’язків із профільними вищими навчальними закладами та науковими установами інших країн світу, зокрема країн СНД та країн-членів Європейського Союзу. «Серед партнерів ‑ Технічний університет-Варна (м. Варна, Болгарія), Університет "Проф. Д-Р Асен Златаров" (м. Бургас, Болгарія), Варненський Вільний університет "Черноризец Храбър» (м. Варна, Болгарія) та Університет соціальної психології (м. Варшава, Республіка Польща). Угоди передбачають, окрім обміну студентськими групами та викладачами, спільні наукові дослідження, участь у Європейських програмах фінансування, роботу з організації підготовки студентів за програмою подвійного диплому. Сьогодні кількість угод про співробітництво в освітній та науковій сферах, укладених університетом із закордонними партнерами дорівнює шістнадцяти», - підкреслив підполковник Лєбєдєв.

Також, Денис Валерійович зауважив, що пріоритетними завданнями роботи у галузі міжнародного співробітництва Національного університету цивільного захисту України є встановлення та розвиток міжнародних зв’язків з вищими навчальними закладами, науково-дослідними установами, державними і недержавними організаціями України, країн ближнього та далекого зарубіжжя, підтримання позитивного іміджу Університету на національній та міжнародній арені, а також залучення іноземних інвестицій у навчальний процес та науково-дослідну діяльність університету, залучення університету до процесів відкритого Європейського освітнього простору.

Результатом реалізації договору про співпрацю з Кокшетауським технічним інститутом Комітету з надзвичайних ситуацій МВС Республіки Казахстан стала вже традиційна участь представників професорсько- викладацького складу НУЦЗ України в навчальних і наукових заходах, що проводяться в Казахстані.

З укладенням у 2015 році договору про взаємне співробітництво з Державною установою освіти «Інститут перепідготовки та підвищення кваліфікації» МНС Республіки Білорусь відкриваються нові перспективи у підвищенні кваліфікації науково-педагогічних працівників університету.

Протягом декількох останніх років розвивається співробітництво університету з Головною Школою Пожежної Служби Республіки Польща у місті Варшава, в рамках якого кожного року університет приймає участь у реалізації спільних проектів міжнародної технічної допомоги. Також розвивається співпраця із Головним управлінням пожежної охорони міста Кайзерслаутерн (Німеччина), в рамках якої щороку групи співробітників та курсантів університету відвідують Німеччину з метою участі у навчаннях та проведення навчальних занять.

«На виконання пункту 18 Плану основних заходів міжнародної діяльності ДСНС на 2015 рік щодо започаткування спільних проектів з ЄС та іншими міжнародними організаціями у сфері цивільного захисту для подальшого розвитку системи ДСНС Національним університетом цивільного захисту України протягом 2015 року буде здійснюватись робота щодо подальшого розвитку співпраці із Головним управлінням пожежної охорони м. Кайзерслаутерн (земля Рейнланд-Пфальц, Німеччина), в рамках якої заплановане проведення спільних навчальних заходів на території ФРН для співробітників та курсантів НУЦЗ України за участі співробітників Управління пожежної охорони та цивільного захисту м. Кайзерслаутерн та представників органів цивільного захисту Люксембургу. Крім того, угодою передбачено використання можливостей зазначеного Управління та добровільних пожежних формувань землі Рейнланд-Пфальц з метою отримання міжнародної технічної допомоги», - зауважив Денис Лєбєдєв

.Наразі дістає подальшого розвитку співпраця з Товариством Технічної Допомоги ФРН (THW), в рамках якої заплановане залучення іноземних фахівців для проведення спільних навчальних заходів на базі НУЦЗ України з метою ознайомлення співробітників та курсантів університету з системою цивільного захисту ФРН, механізмами реагування на надзвичайні ситуації на європейському та міжнародному рівні; використання можливостей Товариства Технічної Допомоги ФРН (THW) з метою отримання міжнародної технічної допомоги.

Крім того, Планом основних заходів міжнародної діяльності ДСНС на 2015 рік передбачено проведення робота щодо створення міжнародних консорціумів спільно із закордонними партнерськими науково-дослідними та освітніми установами з метою участі у конкурсах для отримання міжнародної технічної допомоги з ЄС в рамках реалізації міжнародних науково-дослідних грантових програм та поліпшення матеріально-технічної бази університету.

В Національному університеті цивільного захисту України постійно проводиться робота щодо організації участі студентів, курсантів та науково-педагогічних працівників в освітніх та наукових заходах за кордоном з метою перейняття позитивного досвіду у сфері цивільного захисту для подальшого розвитку системи ДСНС України.

Від жовтня 2014 року Національний університет цивільного захисту України є повноправним членом Європейської Асоціації Університетів.

Результатом роботи із залучення в університет на навчання іноземних громадян стало те, що наразі в НУЦЗУ навчається 482 іноземці.

Лариса Кошеварова

НУЦЗУ

Фото – архів сектора зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10