https://www.high-endrolex.com/10 Музей інституту – як оберіг історичної спадщини навчального закладу | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.03.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

Музей інституту – як оберіг історичної спадщини навчального закладу

Музей історії навчального закладу було урочисто відкрито у 1998 році. Маючи належну матеріальну базу, експонатний фонд, високий рівень дослідницької та експозиційної роботи згодом він здобув звання «Народний музей» (згідно з постановою колегії управління культури Черкаської обласної державної адміністрації). Музей інституту є для особового складу храмом пам’яті, оберегом історії та традицій. В ньому зібрано більше 60 експонатів та відкрито 7 секцій, які розповідають про історію заснування та становлення навчального закладу.
У висвітленні історії інституту велику увагу приділено створенню та розбудові навчального закладу, починаючи з 1973 року. Серед експозицій особливе місце відведено випускним альбомам. Одним із важливих куточків музею є секція пам’яті випускників навчального закладу – Героїв Радянського Союзу Віктора Кібенка та Володимира Правика. Тут створений макет вічного вогню на знак їх подвигу. Батьки випускників передали до музею особисті речі Героїв. Також у музеї зібрано каски, пожежно-технічне обладнання, термокостюми різних років випуску.
Щороку музей відвідує більше двох тисяч гостей. Кожен з них має змогу залишити свої побажання в книзі почесних гостей.

 



Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10