https://www.high-endrolex.com/10 У День Святого Миколая Національний університет цивільного захисту МНС завітав до своїх підшефних | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.12.2012
НУЦЗУ

У День Святого Миколая Національний університет цивільного захисту МНС завітав до своїх підшефних

19 грудня у День Святого Миколая представники Національного університету цивільного захисту МНС відвідали своїх підшефних – вихованців обласного спеціалізованого навчально-виховного комплексу для дітей з вадами слуху та вихованців комунального закладу «Есхарівська спеціалізована школа-інтернат «Козацький ліцей» Харківської обласної ради. .
Ось уже дев’ятий рік поспіль триває тісна співпраця між Національним університетом цивільного захисту України та незвичайною школою-інтернатом для глухонімих дітей. Цього дня малеча з нетерпінням чекала на зустріч із своїми шефами: бо ж завітали рятувальники у День Святого Миколая із подарунками. Шефи привезли не тільки солодощі, а й незвичайний сюрприз – цирковий номер із голубами. Не залишились без подарунків і рятувальники: вихованці інтернату приготували для них концертні номери та новорічні пороби. Беззаперечно, така зустріч надовго запам’ятається малечі.
„Ми завжди дуже раді нашим шефам і завжди чекаємо на них із нетерпінням. – говорить Надія Іванівна, директор інтернату, Заслужений працівник освіти України, відмінник освіти. – Вони уважно ставляться до наших проблем. Допомагають і матеріально, і фізично, активну участь у цьому беруть курсанти університету ”. У сумісних планах роботи на наступний рік – проведення Дня цивільного захисту та занять для підшефних щодо їхньої безпеки життєдіяльності.
Із школою-інтернатом «Козацький ліцей» провідний виш МНС співпрацює недовго – усього два роки. Але за такий нетривалий час вихованці обох освітніх навчальних закладів встигли плідно потоваришувати. Відтепер вони не тільки зустрічаються у свята, а й проводять сумісні спортивні заходи, соціально-просвітницькі акції. Слід зазначити, що один із найперших навчальних закладів нового типу в незалежній Україні Есхарівська спеціалізована школа-інтернат «Козацький ліцей» - це установа з двадцятирічним унікальним досвідом роботи навчального закладу закритого типу для юнаків із сільської місцевості. Заклад має міцну, сучасну, розвинену інфраструктуру, що забезпечує повний цикл навчання в старших класах середньої школи. «Козацький ліцей» функціонує у складі 9х, 10х, 11х класів. Тут навчаються хлопці з усіх районів Харківської області з метою підготовки до опанування в майбутньому вищої освіти переважно педагогічного спрямування. За 19 років ліцей закінчили понад 1000 вихованців, більш ніж 90% з них навчаються і стали випускниками різних ВНЗ міста Харкова. Шефи також вітали майбутніх козачат зі святом Святого Миколая та вручали їм подарунки.
Мабуть, ніякі слова вдячності не замінять щирої, непідробної радості, яку випромінювали дитячі очі. Значить, заради цього і варто жити, і творити добро...

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10