https://www.high-endrolex.com/10 Національний університет цивільного захисту України радо зустрічав гостей (продовження) | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.04.2012
НУЦЗУ

Національний університет цивільного захисту України радо зустрічав гостей (продовження)

Як зазначалось раніше, 7 квітня до Національного університету цивільного захисту України на День відкритих дверей з’їхалося майже 420 гостей із різних областей нашої держави. Після ознайомлення із матеріально-технічною базою по вул. Чернишевська, 94, зустрічі із керівництвом навчального закладу присутні автобусами дістались до навчально-тренувального полігону університету по вулиці Баварській, 7. Саме тут вони стали спостерігачами демонстрації елементів висотної підготовки, а саме: евакуації постраждалих з 4-го поверху гуртожитку за допомогою рятувальних пристроїв та підйому рятувальників на дах гуртожитку за допомогою верхолазного спорядження. Також майбутні абітурієнти на власні очі переконались у небезпечності професії рятувальника при проведенні рятувальних робіт на воді, аварійно-рятувальних робіт на міському електротранспорті під час ДТП, при аварії на повітряному транспорті (літак, гелікоптер), в завалах зруйнованих будівель.
«Я глибоко вражений побаченим, - ділиться майбутній випускник Дніпропетровської середньої загальноосвітньої школи № 102 Анатолій Вовчур. – Особливо зацікавили рятувальні роботи при евакуації людей з-під завалів. Це є надзвичайно відповідально та небезпечно. Сьогодні вже відчуваю свою причетність до обраної професії».
Також гості відвідали зимовий сад, лабораторію спеціальної хімії та хімічної технології, науково-дослідну лабораторію управління у кризових ситуаціях, побачили тренувальну психологічну смугу перешкод.
Майбутній випускник ліцею № 2 м. Армянська АР Крим Артем Нагорняк виявив бажання стати екстремальним психологом. На День відкритих дверей він приїхав разом із матір’ю. Артем усвідомлює виключно благородну місію професії практичного психолога. «Хочу бути лікарем людських душ. – зазначає юнак. – Це ж так почесно і відповідально турбуватися про людей та допомагати їм у скрутних ситуаціях». Мати майбутнього абітурієнта Ніна Григорівна повністю розділяє вибір свого сина.
Найзахоплюючим моментом заходу стало спортивне перетягування канату між курсантами та майбутніми абітурієнтами. Переможених не було. Звичайно, перемогла дружба.
Після побаченого та почутого на гостей чекали смачний куліш та гарячий чай.



Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10