https://www.high-endrolex.com/10 Українські рятувальники змагаються між собою | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.01.2007
НУЦЗУ

Українські рятувальники змагаються між собою

З 25 до 26 січня відбулася «Спартакіада 2007» серед працівників органів і підрозділів системи МНС України з рукопашного бою та гирьового спорту.

Слід зауважити, що Всеукраїнські змагання МНС України з гирьового спорту у Харкові проводились вдруге, а от з рукопашного бою – вперше. Рівень проведення такої спартакіади є безпрецедентним навіть для міжнародних змагань. До речі, велась пряма трансляція в Інтернеті на великому екрані в спортивному комплексі Університету цивільного захисту України, електронна фіксація результатів та багато інших новацій, яких не часто зустрінеш за кордоном, а також, як розвивались події на спартакіаді, пересічний громадянин міг відстежувати на сайті університету http://www.apbu.edu.ua.

Напередодні змагань відбулися виснажливі тренування, останні зауваження тренерів, останні приготування до великих перемог й  постановки нових рекордів. На базі Університету цивільного захисту України зібралися спортсмени з різних куточків України. Близько ста шістдесяти учасників змагань – гирьовиків та рукопашників - виборювали право на перемогу. Вони вважаються найсильнішими не тільки в оточенні рятувальників, а й на міжнародних спортивних змаганнях, тому боротьба за перемогу повинна була видатись захоплюючою і водночас важкою та гострою.

25 січня був даний старт Всеукраїнській спартакіаді. Ректор Університету цивільного захисту України генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Садковий наголосив, що такі змагання – це є справжнє свято, справжнє випробування та самоутвердження для кожного спортсмена. Він побажав найкращих перемог та нових рекордів учасникам спартакіади. Одинадцять команд із різних регіонів України прийняли естафету: гирьовики залишились змагатись на базі Університету, а рукопашники почали бої за перемогу на базі стадіону «Динамо».

Мабуть, не секрет, що МНС України є «колисанкою» гирьового спорту. «Гирьовий спорт, - говорить підполковник В’ячеслав Кононович, двічі чемпіон світу з гирьового спорту, тренер збірної університету, - тісно пов’язаний з МНС невипадково: для рятувальників сила та витривалість – найважливіші показники професійної майстерності. Саме він допомагає людині розвивати силу волі. Аби перемогти, нашим спортсменам потрібно довго та напружено працювати. Так і рятувальнику під час ліквідації надзвичайних ситуацій доводиться переносити великі навантаження, причому тривалий час. Якщо інші види спорту вимагають від спортсмена 2-3 секунди максимуму зусиль, то у гирьовиків – до знемоги. Поставив гирі – програв. Потрібно терпіти, вміти дочекатись на «друге дихання». У такого тренера, звичайно, будуть всі перемоги. Так воно й сталося – перемогу у командному заліку одержала збірна Університету цивільного захисту України. Приємно, що майже у всіх вагових категоріях, переможцями стали вихованці Кононовича: Олександр Винник (до 60 кг), до речі, чемпіон світу, Олександр, на змаганнях перебив свій особистий результат у поштовсі – 57 разів; Андрій Поповський (до 65 кг); Максим Демент (до 70 кг); Яровий Олександр (до 75 кг); Пономаренко Роман (понад 90 кг). Сам В’ячеслав Кононович посів І місце у ваговій категорії до 80 кг. А у ваговій категорії до 90 кг сильнішим виявився Юрій Курячий із Центрального регіону.

«Звичайно, я дуже задоволений своїм поставленим рекордом. Значить, недарма напружено тренувався та сидів на голодній дієті. – говорить Олександр Винник. – Як на мене, кожний рятувальник повинен бути сильним та витривалим».

Не підвели й рукопашники – вибороли для Університету цивільного захисту України перше загальнокомандне місце, ІІ  отримав північно-східний регіон, а ІІІ – центрально-західний.

«Рукопашний бій, - стверджує тренер збірної Університету з цього виду спорту, майстер спорту України з боксу  начальник кафедри фізичної підготовки  майор внутрішньої служби Микола Краснокутський, - для рятувальників вкрай необхідний вид спорту. По-перше, це – загартування психологічне. Карате вчить переборювати будь-які перешкоди: будь то опір супротивника чи вогонь при пожежі. По-друге - швидкість реакції та впевненість у своїх діях, що також є важливим для професії рятувальника. Ще – координація рухів, бойовий дух, уміння постояти за себе, бути справжнім офіцером…Що й довели хлопці на спартакіаді».

Серед вихованців Миколи Краснокутського слід визначити Романа Романова (вагова категорія – до 80 кг); Романа Хмелюка (до 75 кг); Олександра Лазарева (до 75 кг); Валентина Головка (до 65 кг).

Сильними виявилися супротивники, важкою була боротьба. Але кожний із спортсменів МНС довів, що успіхи у спорті – одна із умов виживання у будь-якій надзвичайній ситуації.

А нашим учасникам змагань – так тримати і  збільшувати чисельність перемог!

Коленко В.В., прес-центр Університету

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10