https://www.high-endrolex.com/10 До Дня українського козацтва | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.10.2011
ВПУ ЛДУ БЖД

До Дня українського козацтва

14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. Історично склалося, що  це релігійне свято безпосередньо пов’язане із джерелами заснуванням Дня українського козацтва.  Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали заступницею і покровителькою православного воїнства. То ж з часом це свято здобуло в Україні ще й другу назву - Козацька Покрова. Козак в уявленні українця – це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто відносить себе до українського народу.

То ж в переддень цього свята, наші вихованці спробували відчути  козацький дух. Як відомо, козаки були сильним, витривалим, хоробрими людьми.   Аби на деякий час долучитися до справжніх воїнів української давнини, керівництвом училища було організовано змагання, в яких брали участь команди з числа курсантів та студентів I-III курсів. Кожному учаснику випала нагода випробувати себе у командному перетягуванні канату, естафети зі стрибків в мішку, підійманні гирі та армреслінгу. Підбадьорити та підтримати юнаків прийшли вболівальники та учасники художньої самодіяльності училища. Найсильнішими виявилися команди III та  II курсу, хоча першокурсники виявились досить гідними суперниками.

  

Переможців змагань нагородили солодкими подарунками та грамотами училища.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10