RSS

Новини навчальних закладів

20.12.2006
НУЦЗУ

На наукових засадах

Темою міжвузівського науково-методичного семінару, що відбувся 15 грудня 2006 року в Університеті цивільного захисту України, стало «Шляхи і методи вдосконалення ефективності викладання професійної іноземної мови у вищій школі». 

Як-то кажуть, посієш добре зерно – заколоситься добірний врожай.

Так, кожний такий проведений семінар в Університеті цивільного захисту України має свої позитивні плідні результати. А тим паче, якщо у такому заході беруть участь науковці майже з десяти престижних вищих навчальних закладів. Серед яких – Національна юридична академія України ім. Ярослава Мудрого, Харківський національний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Харківський національний університет радіоелектроніки, Харківський національний університет ім.. В.Г. Каразіна та інші. Темою міжвузівського науково-методичного семінару, що відбувся 15 грудня 2006 року в Університеті цивільного захисту України, стало «Шляхи і методи вдосконалення ефективності викладання професійної іноземної мови у вищій школі». Вона була визначена науковою проблематикою, що порушувалась на заході. Серед наукових проблем можна було визначити найголовніші – лінгвометодичні концепції викладання іноземних мов в немовних вищих навчальних закладах України, формування соціокультурної компетенції студентів у немовних вищих навчальних закладах, викладання міжкультурної комунікації в курсі іноземної мови професійного спрямування, принципи модульного навчання у вищих навчальних закладах при викладанні іноземної мови, нові досягнення методики викладання іноземної мови у вищому навчальному закладі. Було, про що розповісти та поділитись досвідом, обговорити нагальні питання і щодо методики, і щодо дистанційного навчання тощо.

У лютому-березні 2007 року кафедрою планується провести семінар "Майстер-клас" із представниками посольства США в Україні.

Коленко В.В., прес-центр університету

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.