https://www.high-endrolex.com/10 Дистанційне навчання та його переваги | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.12.2006
ЛДУ БЖД

Дистанційне навчання та його переваги

13-го грудня 2006 року у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбувся захист дипломних робіт, виконаних на основі дистанційних курсів з англійської мови для курсантів і студентів першого та другого курсів.
Під керівництвом доцента кафедри мовної підготовки ЛДУ БЖД МНС Богдана Шуневича двоє студентів магістерського рівня кафедри прикладної лінгвістики Львівської політехніки досліджували шляхи вдосконалення граматичного матеріалу і тестів дистанційного курсу для першокурсників (Мар’яна Закаляк і Роман Проць), а четверо – проаналізували принципи відбору і підготовки навчальних матеріалів, а саме: усних тем, граматичного матеріалу, технічних текстів за спеціальністю і тестів до них (Вікторія Бушмакіна, Наталя Рудська, Христина Рибицька та Ірина Афанащенко) і на базі Лабораторії дистанційного навчання держуніверситету безпеки життєдіяльності уклали дистанційний курс для курсантів і студентів другого року навчання. Інженер відділення інформаційних технологій Андрій Кахович допоміг студентам розмістити курс на сервері Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.
Впродовж року студенти першого та другого курсу Львівського державного університету безпеки життєдіяльності мають можливість навчатися, використовуючи дистанційні курси під час занять з англійської мови та для самостійної підготовки в позаурочний час.
Всі заняття проводяться у комп’ютерному класі, підключеному до внутрішньої комп’ютерної мережі університету. Основну частину роботи студенти денного навчання виконують під керівництвом викладача в комп’ютерному класі, використовуючи друковані навчальні матеріали (підручники, граматичні довідники, методичні розробки, словники), а також дистанційні курси, укладені на базі цих матеріалів і розміщені на сервері університету.
Використання дистанційних курсів для роботи зі студентами, що навчаються на стаціонарі дає можливість ефективно використовувати електронну пошту, мати доступ до навчальних матеріалів на різних веб-сторінках, проводити електронні діалоги (ICQ), бесіди (chats), форуми в умовах денного навчання студентів. Вони є дуже ефективними для взаємодії студентів і викладача у навчальному процесі.
При необхідності комбіноване навчання можна переводити в формат дистанційного навчання за допомогою аудіо і відеоконференцій.
Наприклад, 8 листопада 2006 р., перебуваючи у відрядженні в одному з київських навчальних закладів, доцент Богдан Шуневич провів заняття з англійської мови в режимі відеоконференції з першокурсниками ЛДУ БЖД МНС. На відміну від заняття в режимі аудіоконференції, яке Б. Шуневич провів у листопаді минулого року з першокурсниками під час відрядження для участі у роботі Міжнародного семінару у м. Києві, студенти мали можливість не тільки чути викладача, але й бачити. Це створює ефект віртуальної аудиторії, коли викладач і студенти під час заняття фізично знаходяться в різних містах країни, але можуть спілкуватися, бачити одне одного.
Для проведення заняття у відеорежимі використовується програмне забезпечення „Скайп” (Skype), Веб-камера, мікрофон, за допомогою якого студенти спілкуються з викладачем, і гучномовець для відтворення в аудиторії голосу викладача.
У червні-серпні 2005 р. під керівництвом доцента кафедри мовної підготовки Богдана Шуневича було укладено дистанційний курс з англійської мови для курсантів і студентів першого курсу на віртуальному навчальному середовищі (ВНС) ILIAS, а з вересня 2005 р. - розпочато організацію комбінованого і дистанційного навчання зі студентами денного відділення університету.
З вересня 2006 р. цей курс успішно використовується в університеті і його можна поширювати в інших вищих навчальних закладах України.

 

 


Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10