https://www.high-endrolex.com/10 Золота стрічка на славу рятувальників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.12.2006
НУЦЗУ

Золота стрічка на славу рятувальників

7-10 грудня у м. Києві проходив VIII Міжнародний конкурс «Золотий Георгій – 2006» - конкурс, що зібрав представників мас-медія, прес-служб і центрів громадських зв’язків МВД, податкової міліції, прокуратури та інших правоохоронних структур України, Росії, Казахстану. Уперше вищий навчальний заклад Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи на цьому Міжнародному конкурсі представляв прес-центр Університету цивільного захисту України.

На розгляд висококваліфікованого та вельми досвідченого журі, до складу якого увійшли народний артист України, кінорежисер, сценарист Григорій Кохан – голова; актор, режисер, сценарист, продюсер, заслужений артист Росії Борис Галкін – співголова журі; народні артисти України – Володимир Талашко, Микола Олялін та інші, за п’ятьма номінаціями було представлено 63 роботи з України, Росії та Казахстану. Це такі номінації: «Інтернет-проект», «Кращий за професією», «Документальний фільм», «Інформаційно-аналітична програма», а у номінації «Взаємодія населення з правоохоронними та правозастосовуючими відомствами» Університет одержав пам’ятний знак «Георгиевская лента». А от спец-приз «Архангел Михаил», найголовнішу нагороду, отримала студія спецпроектів і документальних фільмів телеканалу Інтер, керівником якої є Костянтин Стогній.

У номінації «Взаємодія населення з правоохоронними та правозастосовуючими відомствами» суперничали всі три країни: Росія, Україна та Казахстан. Представлені творчі роботи відзначались глибиною ідейного змісту, повною відповідністю зазначеної тематики, яскравістю та доречністю дібраного матеріалу. Робота представників Казахстану була удостоєна гран-прі «Большой Золотой Георгий» за цикл сюжетів про боротьбу з наркобізнесом. А пам’ятний знак «Георгиевская лента» та диплом лауреата конкурсу в цій номінації взяла Україна, а саме: Університет цивільного захисту України. На Міжнародному конкурсі з цієї тематики було представлено спільний  проект навчального закладу із програмою 7-го телеканалу «Батьківські збори». Саме цей спільний проект після високої оцінки журі був представлений як кращий соціальний проект та публіцистична відеопродукція. Творчою задумкою універсального проекту «хворіла» провідний фахівець прес-центру Університету, відомий журналіст Харкова Лариса Кошеварова, але вона вважає, що це – спільне «дитя» всього колективу Університету - провідного навчального закладу МНС. Скромна, але наполеглива, рішуча і водночас майстриня влучного художнього слова, їхала Лариса до Києва з метою ідейного натхнення: «Я була одержима новими ідеями, ідеями творчого насичення. Спілкуючись із своїми колегами, почерпнула для себе багато корисного і цікавого. Наприклад, Людмила Михалевич, одна із членів журі, кінорежисер, заслужений діяч мистецтв України, запропонувала зробити спільний проект, досить актуальний на сьогодні, про Чорнобиль. Керівник «Объединенной редакции МВД России» Сергій Дишев став ініціатором сумісного соціального проекту під назвою «Один день із життя українського рятувальника», а кримські колеги запропонували теж спільний проект – сумісні навчання випускників Університету та представників підрозділів ГУ МНС України в Республіці Крим (темою навчань стане «Гасіння лісових пожеж у гірській місцевості). Також були пропозиції про сумісну діяльність від представників П’ятого каналу. Мені надзвичайно приємно, що наш проект було високо оцінено журі конкурсу. За їх запорукою, наступний такий захід  - а це вже буде IX Міжнародний конкурс -  відбудеться 17 травня 2007 року теж у Києві. І вже сьогодні прес-центр Університету думає над проектом, що буде представлено там: чи це буде сумісний, чи ексклюзивний проект – час покаже».

А ми сподіваємось подальших великих перемог, невгамовної творчості та ентузіазму від прес-центру Університету!

Коленко В.В., прес-центр Університету

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10