https://www.high-endrolex.com/10 В ЧЕРКАСАХ З’ЯВИВСЯ СПОРТИВНИЙ МАЙДАНЧИК ЗІ ШТУЧНИМ ПОКРИТТЯМ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.10.2006
ЧІПБ НУЦЗУ

В ЧЕРКАСАХ З’ЯВИВСЯ СПОРТИВНИЙ МАЙДАНЧИК ЗІ ШТУЧНИМ ПОКРИТТЯМ

28 жовтня в Черкаському інституті пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МНС України відбулася знаменна подія – урочисті заходи з нагоди відкриття спортивного майданчику (футбольного поля) зі штучним покриттям.

Футбол – окреме захоплення колективу інституту. Грати у футбол тут люблять усі, починаючи з ректора – генерал-майора вн.сл. Миколи Шкарабури до студенток та курсанток. Увесь жовтень в інституті щодня (на чотирьох майданчиках одночасно!) проходили змагання з міні-футболу між збірними курсів на першість навчального закладу.

Гордістю інституту є збірна команда з футболу “Рятівник”, на рахунку якої перемоги на чемпіонатах ЦР ФСТ “Динамо”, міжнародних турнірах та багатьох інших змаганнях. У 2001 році “Рятівник” увійшов до першої ліги чемпіонату України з міні-футболу, а також брав участь у розіграшу Кубка України. Команду очолюють головний тренер підполковник вн.сл. Валентин Бардіс та граючі тренери майор вн.сл. Костянтин Григоренко і капітан вн. сл. Юрій Лісняк, капітан команди – курсант 5 курсу Віктор Пюро.

З початком нового футбольного сезону збірна інституту з футболу, яка нині бореться за право називатися найсильнішою у місті, успішно лідирує у Першості України серед вищих навчальних закладів (студентська ліга).

В інституті постійно працюють над розширенням та вдосконаленням матеріальної бази. Мрія про футбольне поле зі штучним покриттям зародилася давно. Покриття, вартістю понад 100 тисяч гривень (чудо сучасних технологій!) і розміром 22 на 44 метри, придбали на кошти, виділені Міністерством у справах сім’ї та молоді. Ще стільки ж інститут витратив на облаштування поля та його освітлення. Проведення ігор на такому майданчику, за ствердженням ректора інституту, генерал-майора вн.сл. Миколи Шкарабури, найперше, буде сприяти зміцненню здоров’я співробітників та вихованців навчального закладу, проте буде відкрите і для проведення чемпіонатів міського, обласного та міжнародного рівня. 

Урочисте відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям відбулося 28 жовтня у присутності особового складу інституту та чисельних гостей, представників ЗМІ столиці. Стрічку перерізали ректор інституту, голова профспілок Черкащини Петро Шевченко та начальник управління з питань молоді та спорту при Черкаській облдержадміністрації Віталій Коваль. Після вітального виступу ректора, гостей та вихованців інституту поле оновили символічним футбольним матчем між командами професорсько-викладацького складу інституту та ветеранів Черкаського обласного ФСТ «Динамо». Виграли господарі з рахунком 3:1. Проте переможені залишилися задоволені перебігом матчу, спілкуванням з давніми друзями і приємними подарунками.

Наступний товариський матч цього дня відбувся на великому полі інституту. У вкрай загостреній боротьбі зійшлися на килимі ще по-літньому зеленої трави   збірна з числа представників професорсько-викладацького і командного складу інституту та збірна команда спортивних журналістів центральних видань м. Києва. У складі цієї відомої команди, яка проводить по 20 ігор на рік (це вже був їх 62 матч!), цього разу грали Валерій Калініченко (газета “Київський футбол”), Володимир Рідель (“Спортивна газета”), Володимир Ярощук (“Інтернет сайт”), Максим Симороз та Павло Кухоль (прес служба “Динамо Київ”), Сергій Ситник (газета “Команда”), Руслан Плотнік (газета “КФ”), Анатолій Зима (газета “Сегодня”), Олександр Фрішко (щотижневик “Футбол”), Валентин Луцький та Олексій Об’єдков (газета “Київський футбол”) та Едуард Головня (УТ-1, ТРК “Ера”,). Нарівні з колегами грав і керівник збірної журналістів м. Києва, член Асоціації спортивних журналістів України, головний редактор газети “Київський футбол в Україні” Віталій Тарасенко. Кожен з членів цієї команди, яка бере участь в акції “ЄВРО-2012 в Україні”, надзвичайно різнобічна людина, відомий журналіст та неабиякий любитель футболу.

На жаль, спортивні журналісти, які показали сильну злагоджену гру, все ж таки програли господарям  з рахунком 4:0, але отримали в нагороду кубок і подарунки. Задоволення від спілкування майстрів слова і офіцерів МНС вилилося в спільне бажання згодом провести не тільки матч-реванш, а й ще багато товариських зустрічей!

Світлана Єренкова

Фото Сергія Федоренка

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10