https://www.high-endrolex.com/10 Львівський держуніверситет безпеки життєдіяльності допомагає лікарням Львівщини | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.03.2011
ЛДУ БЖД

Львівський держуніверситет безпеки життєдіяльності допомагає лікарням Львівщини

Ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України Михайло Козяр подарував Кам’янка-Бузькій центральній районній лікарні інкубатори для доношування немовлят, які народилися з фізичними вадами. Це стало можливим завдяки тому, що навчальний заклад входить до міжнародної європейської асоціації ВНЗ, які працюють в галузі безпеки людини, а також співпраці благодійного фонду «Святий Флоріан», який діє при університеті та Німецького благодійного фонду «Заради дітей». Ще один такий інкубатор передадуть незабаром Турківській районній лікарні.
Головний лікар Кам’янка-Бузької центральної лікарні Олександр Ковальчук ознайомив М. Козяра з умовами перебування новонароджених та їх матусь.
- У нас у пологовому відділенні вже були інкубатори російського виробництва, - зазначив Олександр Ковальчук. – Однак їх не вистачало для обслуговування діток. Наприклад, при пологах, коли народжуються двійнята, обоє діток повинні перебувати у інкубаторі. То ж два додаткові ліжечка з підігрівом для виходжування новонароджених лікарні були вкрай необхідні.
Михайло Козяр, своєю чергою висловив сподівання, що співпрацю із медичними закладам Львівщини буде продовжено.
- Ми доволі обізнані із тематикою дитячої смертності в Україні, - розповів Михайло Козяр. – У 2009 році в Україні більше дев’яти діток із тисячі помирали після пологів. Це страшна статистика. Тому ми вважаємо, що робота цих інкубаторів дасть змогу знизити цей показник.
Допомогу фонду «Святого Флоріана», який діє при Львівському держуніверситеті безпеки життєдіяльності також відчули мешканці Яворівщини. Незабаром на Яворівщину надійде гуманітарна допомога: школярі із сіл отримають парти, комп’ютери, а також інше шкільне обладнання, а малозабезпечені жителі цього району – побутові прилади та одяг. Також ведеться робота по підключенню шкіл до Інтернет-мережі.


Прес-служба ЛДУ БЖД

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10