https://www.high-endrolex.com/10 Виїзні заняття в Національному університеті цивільного захисту України - запорука успішної роботи в підрозділах МНС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.03.2011
НУЦЗУ

Виїзні заняття в Національному університеті цивільного захисту України - запорука успішної роботи в підрозділах МНС

28-го лютого у межах вивчення дисципліни «Промислова екологія» у групі ОПкс-08-538 викладачем кафедри охорони праці та техногенної безпеки Оленою Шароватовою було проведено виїзне заняття на КПКГ «Харківкомуночиствод» за темою «Технологічні системи очистки стічних вод».
Під час заняття студенти та курсанти - майбутні фахівці з охорони праці – мали змогу на практиці ознайомитись з особливостями технологічних систем очистки стічних вод, закріпити знання про основні заходи та способи зниження ступеня забруднення водного середовища, а також звернути увагу на особливості питань охорони праці працівників підприємства, проаналізувати нещасні випадки, що мали місце на підприємстві. 
Діяльність ДКП КГ «Харківкомуночиствод» включає: прийом, відведення, перекачування, повну механічну та біологічну очистку стічних вод, що надходять від населення, комунально-побутових і промислових підприємств м. Харкова.
Загальна довжина каналізаційної мережі, що обслуговується, складає 1715 км (у рік заснування - 1914 – довжина становила 49 км), потужність перекачування 450000 м3 стічних вод на добу. Очисні споруди повної біологічної очистки складаються з двох станцій «Диканівської» і «Безлюдівської» і є найбільшими в країні.
Від якості роботи підприємства «Харківкомуночиствод» суттєво залежить стан не тільки місцевих водних об’єктів, але й екологічний баланс річки Сіверський Донець - основного джерела водопостачання Харківської, Донецької, Луганської областей. Об’єм очищеної стічної рідини, яка надходить у маловодні харківські річки з очисних споруд Харкова, у 13 разів більший, ніж об’єм води в річці.
Незважаючи на труднощі сьогодення, підприємство надає стовідсотково-нормативну якість послуг. Комплекси біологічного очищення підприємства забезпечують доведення стоків до нормативів, необхідних для безпечного викиду у річки. Якість очистки постійно контролюється як відомчими лабораторіями, так і лабораторіями органів санепідемнагляду та екології.

З вдячністю за сприяння в організації виїзного заняття
керівництву КПКГ «Харківкомуночиствод»
студенти групи ОПкс-08-538
викладач кафедри ОПтаТЕБ Шароватова О.П.

 

  

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10