https://www.high-endrolex.com/10 В ЛДУ БЖД відбувся мистецький захід „Послання Катерини Білокур” | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.02.2011
ЛДУ БЖД

В ЛДУ БЖД відбувся мистецький захід „Послання Катерини Білокур”

17 лютого (у четвер) відбувся мистецький захід „Послання Катерини Білокур”, який організувала кафедра українознавства. Зі вступним словом виступила викладач кафедри українознавства Вербицька Лідія Олегівна. У програмі заходу звучали вірші про Катерину Білокур, була виголошена доповідь на тему „Феномен Катерини Білокур”, яку підготували Довгенько Мар’яна і Макогін Соломія (Ек-11) та демонструвався документальний фільм „Послання Катерини Білокур”.
Мистецький захід був присвячений ювілею Катерини Білокур, адже 7 грудня минуло 110 років з дня народження цієї талановитої української художниці. Не випадково сказано талановитої, бо ж техніку живопису опанувала самотужки, адже не мала навіть закінченої семирічки. Окрім того, художниці всесвітньо відомої, бо ж виставка її картин у Парижі справила неабияке враження на примхливого, прискіпливого Пабло Пікассо, який зазвичай про інших художників казав: "Я потопаю в цих бездарах", а картини Білокур оцінив як світове надбання.
Творчість української художниці з села Богданівки Катерини Білокур належить до найкращих надбань світової культури ХХ століття.
Усі присутні збагатили уявлення про українську культуру ще одним ім’ям – Катерина Білокур, зуміли сприйняти її послання нащадкам: „Доля випробовує тих, хто надумав дійти якої великої мети… Але сильних духом не злякає ніщо. Вони з стиснутими вустами уперто, сміливо і гордо ідуть до наміченої мети – крок за кроком, все вперед і вперед… I тоді доля нагороджує їх сторицею і відкриває перед ними всі таємниці дійсно прекрасного і ніким не перевершеного мистецтва”.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10