https://www.high-endrolex.com/10 М. Козяр: сьогодні проблема безпеки життєдіяльності стала однією з основних проблем світового співтовариства | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.02.2011
ЛДУ БЖД

М. Козяр: сьогодні проблема безпеки життєдіяльності стала однією з основних проблем світового співтовариства

Сьогодні проблема безпеки життєдіяльності стала однією з основних проблем світового співтовариства, тому більшість країн світу одним з пріоритетів визначили перехід від безпеки держав до безпеки особи. Про це в інтерв’ю всеукраїнському журналу «Охорона праці і пожежна безпека» розповів ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності генерал-лейтенант Михайло Козяр.


За його словами, у нинішню добу цивілізаційного розвитку суспільства, коли людство з усією очевидністю демонструє феномен техногенного безумства, потреба у фахівцях, які б здійснювали цілий комплекс завдань, пов’язаних із забезпеченням безпеки людей надзвичайно велика. Техногенне навантаження на довкілля збільшується. Щосекунди у світі виникає понад 300 надзвичайних подій, в нашій державі щодня виникає близько 160 пожеж, на яких гинуть 12 та отримують травми 5 осіб, вогнем знищується 55 будівель. Щорічно в України реєструється близько 400 надзвичайних ситуацій, матеріальні збитки від яких оцінюються сумою понад 300 млн. гривень. Непоправні щорічні втрати внаслідок надзвичайних ситуацій та пожеж досягають близько 4,5 тисяч осіб.
На запитання, наскільки популярні серед молоді спеціальності, за якими в Університеті здійснюють підготовку фахівців, М. Козяр відповів: «Популярність та затребуваність фахівців, яких готує наш навчальний заклад, на ринку праці України та за кордоном невпинно зростає. Це викликає інтерес у молоді, яка хоче здобути престижну, а головне, затребувану у суспільстві професію. Якщо декілька років тому, ми були однопрофільним навчальним закладом у галузі пожежної безпеки, то сьогодні ми охоплюємо цілий комплекс питань, пов’язаних із забезпеченням безпеки життєдіяльності».

Прес-служба ЛДУ БЖД

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10