https://www.high-endrolex.com/10 У Львові вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.12.2010
ЛДУ БЖД

У Львові вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбулося ряд заходів із нагоди Дня вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
«В ті дні у двобій з «атомним монстром» вступив загін курсантів-добровольців нашого навчального закладу під керівництвом викладача циклу пожежної тактики, нині полковника внутрішньої служби у відставці Михайла Судніцина. Вони проводили дезактиваційні роботи на технологічних майданчиках вентиляційної труби 3 і 4 енергоблоків ЧАЕС та скидали уламки радіоактивного графіту і урану в саркофаг реактора», - розповів Голова Ради ветеранів Університету Андрій Харчук.
Серед багатьох тисяч героїв-ліквідаторів є також нинішні працівники та ветерани нашого навчального закладу: В’ячеслав Кошеленко, Ігор Іванейко, Анатолій Антонюк, Олександр Гаврилко, Богдан Грицай, В’ячеслав Кісіль, Артур Лебідь, Михайло Судніцин, Андрій Харчук, Орест Юренц і покійний Іван Біленко. Саме завдяки мужності та самовідданості цих людей вдалося приборкати ядерну стихію.
Для курсантів та студентів провели ряд інформаційних годин, на яких розповіли про ліквідацію аварії та роль курсантів та викладачів навчального закладу.
На території Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС розпочато роботи по встановленню Пам’ятного знаку випускникам, ветеранам та курсантам – Героям –ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС. Відкриття пам’ятник планують до 25-річниці катастрофи.
Зокрема у Львові за участі представників влади відбулося покладання вінків до пам’ятного знаку "Героям та жертвам Чорнобиля", який було відкрито два роки тому. На сьогодні в області проживає 1500 інвалідів-чорнобильців та 4800 осіб, які мають статус ліквідатора аварії на ЧАЕС.
День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відзначається щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.
Ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС Михайло Козяр зазначив: «Керівництво МНС України не забуває тих, хто ціною власного життя і здоров’я вершив складну операцію з ліквідації наслідків Чорнобильської аварії та всіляко підтримує їх. Подвиг, який Ви здійснили, назавжди закарбований в сторінках історії України та світу».



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10