RSS

Новини навчальних закладів

14.12.2010
НУЦЗУ

Фестиваль «Новорічні свята» колективів художньої самодіяльності факультетів Національного вишу МНС пройде незабаром на сцені клубу

З 6 до 10 грудня в навчальному закладі проходив огляд-конкурс концертних програм самодіяльної творчої молоді факультетів Національного університету цивільного захисту України. Для колективу навчального закладу - це справжнє феєричне, цікаве мистецьке дійство під час якого, курсанти та студенти розкривають свій творчий потенціал. На минулому тижні щодня клуб університету був вщент заповнений глядачами-уболювальниками, до зали  приходили небайдужі до мистецтва люди. Глядачі та члени журі мали можливість насолодитись різножанровими, цікавими та феєричними концертними номерами у виконанні курсантів та студентів університету. Це традиційні національні і сучасні динамічні танцювальні композиції, літературно-мистецькі п'єси, КВН, капусники та багато інших захоплюючих номерів. Прискіпливі арт-рефері визначали найталановитіших, намагались бути щедрими на суддівські бали, прикро вражалися невдачам конкурсантів. Концертні номери найбільш артистичної молоді і увійшли до завершального гала-концерту «Новорічні свята». Хто ж стане переможцем журі визначиться 17 грудня по завершені гала-концерту. «У нашому навчальному закладі навчається дуже багато талановитої молоді. Радує те, що наша молодь пропагує національну культуру та мистецтво,  дарує глядачам радість та втіху. Адже такі заходи сприяють культурному вихованню на кращих українських традиціях та об'єднують коллектив нашого навчального закладу», - говорить у своєму інтерв’ю прес-службі Тетяна Довбій - голова журі, заступник начальника відділу виховної та соціально-гуманітарної роботи, капітан служби цз. Пильнував за перебігом творчого огляд-тижня (із 6 до 10 грудня) фотокореспондент Ігор Котов. В об’єктиві фотокамери майстра опинилися всі конкурсанти.

 

Конкурс художньої самодіяльності проводиться щорічно з метою виявлення та розкриття творчих можливостей талановитих самодіяльних виконавців та колективів серед студентської та курсантської молоді вищого навчального закладу МНС. Головним завданням фестивалю є розвиток художнього самодіяльного мистецтва серед студентів НУЦЗУ;  розширення дружніх, мистецьких та ділових зв’язків між курсантами, студентами, керівництвом факультетів та працівниками підрозділів вишу; надання допомоги талановитим виконавцям для підтримки їх творчого потенціалу. Аж ні тіні сумніву не має у томі, що члени журі розподілятимуть  призові місця та нагороди із урахуванням  артистизму, творчого задуму, музичного виконання та супровіду, харизми конкурсантів. Подібні заходи неабияк сприяють духовному, естетичному та культурному розвитку майбутніх працівників підрозділів  пожежно-рятувальної служби МНС, їхньому патріотичному та арт-вихованню.

 

Лариса Кошеварова

Національний університет цивільного захисту України.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.