https://www.high-endrolex.com/10 ХТО ПЕРЕТВОРЮЄ ЧЕРКАСИ У МІСТО АВТОЗАПРАВОК, ІГРОВИХ АВТОМАТІВ ТА "ГЕНДЕЛИКІВ"? | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.08.2006
ЧІПБ НУЦЗУ

ХТО ПЕРЕТВОРЮЄ ЧЕРКАСИ У МІСТО АВТОЗАПРАВОК, ІГРОВИХ АВТОМАТІВ ТА "ГЕНДЕЛИКІВ"?

Мешканці будинку 1/1, що  по вулиці Онопрієнка, звернулися до свого виборця – депутата міської ради, ректора Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля генерал-майора вн.сл. Миколи Шкарабури з проханням допомогти їм відстояти “право на звичайне, гідне людське життя”.

Мало того, що розташований на першому поверсі їх будинку магазин “АТБ” завдає клопоту вібраціями  і шумом від холодильників та розвантаження машин з продуктами... Скільки раз вони зверталися “у всі інстанції” з проханням вирішити питання з діяльністю нічного клубу “Джем”, що знаходиться навпроти вікон їх п’ятиповерхового будинку... Музика, шум, п’яний вереск молоді не дає нормально відпочивати вночі. Особливо влітку, коли спека, і не можна відчинити вікна, які створюють хоч маленьку шумоізоляцію. Звичайно ж, з боку місцевої влади немає ніякої реакції на скарги мешканців. Навпаки! Як насмішка у відповідь – нове рішення міськради № 9-255 від 09.03.2006 року “Про погодження приватному підприємцю Валентині Харченко місця розташування торгового павільйону з літньою терасою (а простіше – звичайного кафе-бару з торгово-розважальним комплексом) з виконанням благоустрою прилеглої території по вул. Онопрієнка, 1/1 та надання дозволу на розробку проекту відведеної ділянки”. І як же це називається? “Кого б’ють, того й поганяють”? Заважає вам один нічний клуб? То поряд з ним, прямо перед магазином “АТБ”, на місці скверика, отримаєте ще один! І на яку ж “аудиторію” розрахований черговий “генделик”, який планується встановити на перетину доріг, що ведуть на зупинку громадського транспорту “Луначарського” (до речі, на самій зупинці вже є подібний “торговий павільйон з літньою терасою”)? Звичайно ж не на пенсіонерів, а на учнів ліцею, двох училищ та курсантів – на молодь, половина з яких – неповнолітні!

Зрозуміти можна всіх... Навіть таких ось горе-бізнесменів, які прагнуть заробити копійчину на здоров’ї дітей, перепродажу спиртних напоїв і пиріжків... Але ж потрібно прислухатися і до громади... Бо усі ми живемо в суспільстві, яке будується, найперше, за законами моралі так, щоб кожному в ньому було комфортно.

Нині особовий склад Черкаського інституту пожежної безпеки прикладає чимало зусиль по благоустрою мікрорайону, і звичайно ж, депутатові міськради генералу Шкарабурі теж не все одно, чи буде побудована для жителів запланована ним автостоянка, чи будуть діти міста займатися спортом у побудованому інститутом оздоровчо-спортивному комплексі, чи виростуть дерева, які щороку саджають курсанти та студенти інституту... А чи будуть вирубуватися багаторічні насадження під черговий “генделик”, в якому молоді будуть пропонуватися напої, що далеко не сприяють здоров’ю та фізичному загартуванню. На ім’я секретаря міськради депутат направив належного листа. І поки буде прийматися рішення, жителі мають бути спокійні, їх серйозні сусіди з погонами на плечах, вирубати дерева не дадуть.                                                                

Світлана Єренкова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10