https://www.high-endrolex.com/10 ПРОФЕСІЯ ПОЖЕЖНИКА-РЯТІВНИКА | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.07.2006
ЧІПБ НУЦЗУ

ПРОФЕСІЯ ПОЖЕЖНИКА-РЯТІВНИКА

 

Так сталося, що на сьогоднішній день підрозділи Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи мають потребу у висококваліфікованих кадрах. І лише частково її задовольняє щорічний випуск пожежників-рятівників трьох вищих навчальних закладів МНС. Проте, з кожним роком кількість абітурієнтів, бажаючих опанувати одну з найблагородніших у світі професій, лише збільшується. Розглянувши клопотання навчальних закладів МНС, керівництво Міністерства вирішило зробити ще один крок у реалізації програми “Назустріч людям” і прийняло рішення збільшити кількість майбутніх першокурсників. Таким чином, нещодавно за результатами складання вступних іспитів, зокрема,  до Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля було зараховано на навчання на 10 % більше студентів (серед яких цього разу був конкурс майже дві особи на місце) та на 20 % більше курсантів (конкурс - понад три особи на місце).

Цікаво, що цього року вперше складали іспити на курсанта (державна форма навчання) 14 дівчат! Справа в тому, що лише на початку цього року під час одного з важливих заходів, в інституті урочисто, зі складанням Присяги, було переведено в курсанти близько 40 студенток. Можна сказати, що з цього моменту для інституту у плані контингенту вихованців розпочався новий відлік часу. Адже ще 6 років тому в подібних навчальних закладах мали право навчатися лише юнаки! Потім вперше, саме в Черкаський інститут пожежної безпеки, почали набирати на навчання студенток... і ось вже дівчата складають на рівні з хлопцями іспит з фізичної підготовки і по зарахуванню на навчання готуються проходити табірний збір! Присягу ж на вірність Батьківщині першокурсники-курсанти будуть складати по його завершенню - 1 вересня.

Студентів до інституту пожежної безпеки набирають на факультет з підготовки фахівців на госпрозрахунковій основі. І нині серед них аж 303 представниці прекрасної статі!

Під час зустрічей з ректором інституту генерал-майором вн. сл. Миколою Шкарабурою та керівництвом факультетів і служб майбутніх першокурсників та їх батьків ознайомили з історією навчального закладу та укладом життя: проживання, навчання, проведення часу, вільного від занять, перспективами самовдосконалення тощо, та продемонстрували форму одягу, зокрема, зразки нової форми чорного кольору, в яку вже зовсім скоро МНС переодягне усіх свої співробітників.

 

Світлана Єренкова

на фото: хвилюючий момент складання Присяги

на вірність Батьківщині; Інна Гуріненко -

одна з перших студенток інституту, яку

було переведено в курсанти.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10