RSS

Новини навчальних закладів

10.07.2006
ЛДУ БЖД

Завершився чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту


5-7 липня на навчально-спортивному комплексі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України проходив Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту серед юнаків.

Спорт рятувальників об’єктивно затребуваний в усіх куточках планети. Дехто здивується, довідавшись, що цей вид спорту інтернаціональний. Набуті спортивні навички допомагають рятувальникам при виконанні найскладніших задач з ліквідації надзвичайних ситуацій. Пожежно-прикладний спорт - це не тільки дзеркало бойової виучки і підготовки вогнеборців, але й яскраве видовищне дійство. Він сприяє підвищенню професійної майстерності, фізичної та психологічної підготовки фахівців підрозділів МНС України.
Приємним є той факт, що до занять цим видом спортом залучаються не тільки професіональні рятувальники, але й діти – майбутнє та надійна опора нашої молодої держави. Для багатьох з них пожежно-прикладний спорт є першим кроком для вибору майбутньої професії. Він загартовує молоду людину морально, розвиває не тільки фізичні якості, але й швидке мислення, кмітливість і винахідливість, вмотивовує на досягнення певної мети, як в спорті так і в житті, формує практичні навички притаманні професії рятувальника - людини запрограмованої в будь-який момент, всупереч своїм інтересам прийти на допомогу.
Традиційний Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту серед юнаків цьогоріч приймав Львівський державний університет безпеки життєдіяльності. Відкрив змагання голова організаційного комітету, ректор університету генерал-майор внутрішньої служби Михайло Козяр: «я надзвичайно радий вітати вас на Галицькій землі, мені приємно, що на період проведення чемпіонату наш навчальний заклад перетворився на своєрідний гостинний та чинний вулик, де вирує життя, яке об’єднало людей з усієї України. Сучасний період державотворення вимагає нового, нестандартного підходу в системі освіти і виховання молоді. Залучення дітей до спорту, науки, культури - приорітетне завдання держави в особі навчального закладу. Адже виховуючи всебічно розвинених юнаків, ми гарантуємо майбутній стабільний та прогресивний розвиток України.»
Також привітали учасників чемпіонату перший заступник директора Департаменту – начальник управління пожежно-рятувальних сил МНС, віце-президент асоціації пожежно-прикладного спорту України, головний суддя змагань, полковник внутрішньої служби Олександр Тарасов, начальник управління освіти Львівської обласної державної адміністрації Павло Хобзей та інші високоповажні гості. В змаганнях брали участь 26 команд з усіх областей України, АР Крим, міст Києва і Севастополя. Збірні команди були представлені трьома віковими групами.
Боротьба розпочалася з подолання 100-метрової смуги з перешкодами. Першими на старт вийшли юнаки молодшої вікової групи. Перемогу здобув представник команди Волинської області Веніамін Захарчук, його результат – 17,29 сек. В середній віковій групі переможцем став представник збірної з Луганської області Роман Овчаренко з результатом – 16,67 сек., а у старшій віковій групі золоту медаль здобув Сергій Потребко (Тернопільська область), його результат – 16,45 сек. У загальнокомандному заліку перше місце в подоланні 100-метрової смуги з перешкодами виборола команда з Луганської області.
В підйомі по штурмовій драбині серед спортсменів молодшої вікової групи перемогу здобув представник збірної команди Кіровоградської області Антон Артюх з результатом – 6,80 сек., у середній – Анатолій Блажко (7,29 сек.) з Дніпропетровської області, а в старшій віковій групі перше місце виборов Андрій Ватолін з результатом 10,66 сек. (АР Крим). Переможцями в загальнокомандному заліку у підйомі по штурмовій драбині також стали спортсмени з Луганської області.
Цікаво і напружено проходили змагання по пожежній естафеті 4x100 метрів. Перемогли спортсмени збірної команди Київської області з результатом – 59,09 сек., срібними призерами стала збірна Івано-Франківської області, а бронзовими – команда АР Крим.
Заключним етапом стало бойове розгортання. Кінцеві командні результати завжди залежали саме від цього виду змагань.
Переможцем стала збірна Криму з результатом – 29,26 сек., друге місце посіли спортсмени Донецької області, а третє –команда Черкаської області.
За підсумками змагань з чотирьох видів командні місця розподілилися так: загалнокомандне перше місце – в збірної АР Крим, друге – у збірної Миколаївської області, третє місце – в команди Кіровоградської області.



 

 

Антон КРУК,
прес-секретар ректора ЛДУБЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.