https://www.high-endrolex.com/10 Практика проведення дізнання у справах про пожежі – невід’ємна складова концепції розвитку правової системи України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

02.12.2010
НУЦЗУ

Практика проведення дізнання у справах про пожежі – невід’ємна складова концепції розвитку правової системи України

Саме таке твердження стало лейтмотивом VIII науково-практичної конференції «Актуальні питання проведення дізнання у справах про пожежі», що відбулася 1-го грудня у кризовому залі Національного університету цивільного захисту України.
Організатором масштабного заходу стала кафедра наглядово-профілактичної діяльності, яку очолює капітан служби цивільного захисту Ольга Островерх.
У конференції взяли участь т.в.о. начальника відділу дізнання ГУ МНСУ в Харківській області Юрій Блудов, начальник відділу вибухотехнічних та пожежно-технічних досліджень Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Василь Мороз, начальник відділу вибухотехнічних та пожежно-технічних досліджень Науково-дослідного експертного центру при ГУ МВСУ в Харківській області Олександр Ярошевич, працівники лабораторії спеціальних досліджень Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Заслуженого професора Бокаріуса, органів дізнання ГУ МНС з різних регіонів України.
Дізнання за фактом пожеж, що впливають на проведення пожежно-технічної експертизи, нормативно-правове регулювання діяльності органів дізнання системи МНС, виникнення пожеж в автомобілях – такими були стрижневі питання науково-практичної конференції.
Ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий вітав усіх присутніх, наголошуючи, що проблему подолання прогалин у чинному законодавстві має бути вирішено шляхом узгодження перспективних поглядів учених із сучасними концепціями розвитку кримінального права та процесу, які спрямовані на врегулювання суспільних відносин в Україні. Власне таким було основне завдання конференції.
Слід зазначити, що проведений захід для працівників органів дізнання ГУ МНС в областях, які на сьогодні проходять підготовку на базі Національного університету цивільного захисту України за фахом «Експертиза та дослідження пожеж», та судових експертів Науково-дослідних експертно-криміналістичних центрів МНС України, які на сьогодні теж проходять підготовку на базі навчального закладу за спеціальністю «Дослідження обставин виникнення та розвитку пожеж і дотримання вимог пожежної безпеки», був надзвичайно корисним та пізнавальним.
Науково-практична конференція «Актуальні питання проведення дізнання у справах про пожежі» була проведена вчетверте і протягом цього часу зібрала понад 200 учасників.


Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС, фото - Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10