https://www.high-endrolex.com/10 ЧЛЕНИ ЗБІРНОЇ АПБ З РУКОПАШНОГО БОЮ ВХОДЯТЬ ДО СПОРТИВНОЇ ЕЛІТИ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.11.2010

ЧЛЕНИ ЗБІРНОЇ АПБ З РУКОПАШНОГО БОЮ ВХОДЯТЬ ДО СПОРТИВНОЇ ЕЛІТИ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

    До складу збірної команди з рукопашного бою Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси), яку тренує майстер спорту України міжнародного класу з кікбоксингу, чемпіон Європи та світу, начальник психолого-тренувального комплексу АПБ майор служби цивільного захисту Ігор Приходько, нині входять десять доволі перспективних спортсменів з числа курсантів та студентів академії: курсант 5 курсу Олександр Колодницький, курсанти 4 курсу Максим Алексєєнко, Євген Власенко, Сергій Гутовський, студент 4 курсу Віталій Максимів, курсант 3 курсу Михайло Семиняченко, курсант 2 курсу Андрій Тютюник, студенти 2 курсу Артем Савенко, Дмитро Чирва та курсант 1 курсу Назар Смолярчук.
    Останній місяць подарував молодим спортсменам можливість випробувати себе у різного роду чемпіонатах, а їх тренеру – привід не тільки похвилюватися та повболівати за своїх вихованців, а й зробити ряд досить втішних висновків щодо своїх тренерських здібностей.
    Курсант 4 курсу АПБ, спортсмен першого розряду з рукопашного бою Віталій Самусенко у складі дев’яти представників збірної України (головний тренер – Сергій Петрикей) вдало виступив на міжнародних змаганнях, які проходили 23-24 жовтня у м. Гомелі (Республіка Білорусь).


    Спочатку майбутній рятувальник з Академії пожежної безпеки у своїй ваговій категорії до 70 кг виборов звання чемпіона VIII відкритого турніру «Бєлая Русь» з рукопашного бою (участь у змаганнях брали 260 спортсменів у складі 15 збірних команд з Республіки Білорусь, Росії та України), а потім – звання чемпіона під час матчевої зустрічі з рукопашного бою «Україна–Білорусь», де долю чемпіонського титулу мав визначити один бій у два раунди (запланований час одного раунду – 4 хвилини). Віталій переміг свого супротивника (одного із найсильніших білоруських рукопашників) на 26-й секунді другого раунду. У командному заліку матчеву зустріч «Україна–Беларусь» з рахунком 3:2 виграли білоруси.


    Із 3 по 5 листопада у столиці Республіки Білорусь м. Мінську пройшли ще одні значимі змагання – Перший міжнародний турнір з універсального бою (уніфайт) на призи Міжнародної Ради динамівських організацій. Участь у цьому Чемпіонаті, що за своїм рівнем прирівнювався до чемпіонатів світу, взяли дві збірні команди з Республіки Білорусь та по одній команді з Російської Федерації, України, Молдови, Румунії, Венесуели, Польщі, Німеччини, Таджикистану, Азербайджану, Узбекистану та Литви – 62 спортсмени, які змагалися у 9 вагових категоріях.
Головним суддею турніру був росіянин Андрій Чумляков – майстер спорту з дзюдо, самбо та армійського рукопашного бою, який підготував трьох чемпіонів світу та 25 чемпіонів і призерів чемпіонатів і першості Росії з армійського рукопашного бою та універсального бою.
    На сьогодні універсальний бій є лідером у світі серед прикладних видів спорту. Унікальною особливістю турнірів з універсального бою є те, що перед боєм бійці пробігають дистанцію у 60 метрів зі складними перешкодами, що нагадують доріжку популярного шоу «Гладіатори», потім стріляють та кидають ножі в ціль. Сам бій (у два раунди) відбувається на стандартному боксерському рингу. Бійці одягнені у захисні шлеми та особливі рукавички, зручні для захвату супротивника.
Одним із секретів популярності універсального бою є те, що він увібрав в себе всі найбільш дієві прийоми єдиноборств: кидки, удари, підніжки, підсічки, больові та задушливі прийоми. Щось від боксу, щось від дзюдо, щось від вільної боротьби. Недарма новим видом спорту відразу зацікавилися армія та силові відомства. 
    Переможцями Першого міжнародного турніру з універсального бою в командному заліку та володарями кубку турніру за перше місце стали господарі змагань – представники збірної команди ФСТ Республіки Білорусь «Динамо-1». Друге загальнокомандне місце та кубок за 2 місце в турнірі виборола збірна команда ФСТ «Динамо» Росії. А от третє загальнокомандне місце та кубок ручної роботи від голови Міжнародної Ради динамівських організацій здобула збірна ФСТ «Динамо» України (головний тренер – підполковник міліції Олександр Тарасенко), у складі дев’яти членів якої цього разу виступав Віталій Самусенко. 
    В особистому заліку українські динамівці здобули 8 медалей. Одну з бронзових перемог виборов Віталій Самусенко. У ваговій категорії до 75 кг, в якій він виступав, боролися вісім спортсменів. Отримавши перемогу в першому двобої – зі спортсменом з Азербайджану, майбутній рятувальник програв другий бій – зі спортсменом з Республіки Білорусь. Тож Віталій повернувся додому з двома бронзовими медалями – за командне та особисте треті місця.
    В останні дні жовтня збірна академії з рукопашного бою взяла участь в Кубку Черкаської області з карате-до, присвяченому пам’яті Віктора Синєбрюхова. В особистому заліку чемпіонами змагань у своїх вагових категоріях стали Олександр Колодницький (до 63 кг), Михайло Семиняченко (до 69 кг), Сергій Гутовський (у ваговій категорії до 74 кг) та Дмитро Чирва (до 79 кг). Другі місця вибороли Назар Смолярчук (до 69 кг) та Євген Власенко (до 79 кг). А от Віталій Максимів (у ваговій категорій до 63 кг) та Андрій Тютюник (до 74 кг) стали бронзовими призерами турніру.
    Наступним спортивним випробуванням для спортсменів стала участь у змаганнях на Кубок Черкаської області з боксу, що пройшли в обласному центрі 11-14 листопада та були організовані Федерацією боксу Черкаської області та Управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації. Цього разу збірна академії посіла п’яте загальнокомандне місце серед 12 збірних команд – учасниць турніру.
    В особистому заліку Максим Алексєєнко (у ваговій категорії до 60 кг) та Андрій Тютюник (до 75 кг) виконали норматив першого розряду з боксу та стали чемпіонами змагань, Євген Власенко (у ваговій категорії до 75 кг), Віталій Максимів (до 64 кг) та Дмитро Чирва (до 81 кг) вибороли треті місця, а Михайло Семиняченко (у ваговій категорії до 70 кг) – четверте місце.
Саме у ці дні (з 11 по 14 листопада) студент другого курсу АПБ Артем Савенко, спортсмен – першорозрядник з рукопашного бою, у складі збірної Черкаської області перебував в м. Хмельницьку, де проходив Кубок України з кікбоксингу. Виступаючи у ваговій категорії до 64 кг, в якій за перемогу боролися 12 спортсменів, Артем не тільки став переможцем турніру, а й виконав норматив майстра спорту України з кікбоксингу.
    Зараз члени збірної АПБ з рукопашного бою готуються до Кубку Черкаської області з кікбоксингу та до Чемпіонату Черкаської обласної ради ФСТ «Динамо» з рукопашного бою, які мають відбутися у грудні.



Світлана Єренкова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10