RSS

Новини навчальних закладів

16.11.2010
НУЦЗУ

Харків'янка Олена Меркулова привезла найвищу нагороду з чемпіонату світу з гирьового спорту. Відеорепортаж телеканалу Фора

Дівчина з гирею вагою в шістнадцять кілограмів. Раніше таке явище було більше схоже на міф. Сьогодні ж гирьовий спорт серед жінок стає все більше популярним, каже тренер В’ячеслав Кононович. Олена Меркулова почала займатися гирьовим спортом, коли стала студенткою. Для золотої медалістки чемпіонату світу цей вид спорту- спосіб самореалізації.
Представниці прекрасної статі мають певні переваги перед чоловіками, розповідає тренер Олени В’ячеслав Кононович. Вони свідомо підходять до своєї справи і є більш пунктуальними. Дехто все ж у це не вірить.
Незважаючи на переконливі кроки в гирьовому виді спорту дівчат, чоловіків в ньому все ж набагато більше. Євген тренується разом з Оленою. Каже, дівчина його нічим не поступаються. Не соромиться навіть звертатися до неї по допомогу.
Силові види спорту, в тому числі й гирьовий - це переконливий шлях до самовпевненості для жінки, впевнений психолог Михайло Анікеєнко.
З чемпіонату світу Олена Меркулова привезла відразу дві медалі. Арсенал нагород спортсменки поповнився золотом і сріблом.

 

 

ТРК Фора, автор – Анна Чередниченко, Дмитро Чеботарьов – «Вісті», ефір 15 листопада 2010 р.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.