https://www.high-endrolex.com/10 СТАНОВЛЕННЯ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.09.2010
НУЦЗУ

СТАНОВЛЕННЯ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ


Три роки тому, у 2007 році, за рішенням Вченої Ради Національного університету цивільного захисту України, затвердженому ректором, була створена перша експериментальна група з курсантів і студентів з метою поглибленого вивчення фундаментальних дисциплін. На цей час вже існують такі групи на першому, другому і четвертому курсах, в яких навчаються, відповідно, 11, 13 і 11 осіб. Слід зазначити, що в навчанні курсанти і студенти цих груп, особливо групи ПБ-07-441, яка була першою, мають значні досягнення не тільки з фундаментальних дисциплін, але й з дисциплін спеціальних кафедр. Деякі з них активно займаються також науковою роботою, беруть участь у науково-практичних конференціях, а дехто вже має наукові публікації в збірниках університету. За три роки пройдено значний шлях в такому напрямку, але це тільки початок як для слухачів цих груп, так і для університету. На сьогодні майже повністю відпрацьовано навчальні програми і тематичні плани з дисциплін «Вища математика» (1 і 2 курси), «Прикладна математика» (3 і 4 курси) і «Обчислювальні методи» (3 курс).
Днями на нараді під керівництвом проректора з наукової роботи було розглянуто два головні питання: чи потрібно нашому університету існування таких груп, а якщо – так, то що робити з їх випускниками. За результатами наради було ухвалено рішення про розробку, публічне обговорення і затвердження «Положення» про такі групи, тобто надати їм офіційний статус. Особливо була відзначена необхідність закріплення, починаючи з 2-го або 3-го курсу, кожного курсанта за спеціальними кафедрами і провідними вченими.
Отже, становлення експериментальних груп продовжується, Залишається лише побажати курсантам і студентам цих груп подальших успіхів на цьому важкому шляху.


Прес-служба Національного університету цивільного захисту України
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10