https://www.high-endrolex.com/10 У Харкові 16-го вересня на території ТОВ «Спортсервіс» (Автоград) відбулися спільні практичні заняття | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.09.2010
НУЦЗУ

У Харкові 16-го вересня на території ТОВ «Спортсервіс» (Автоград) відбулися спільні практичні заняття

16-го вересня на території ТОВ «Спортсервіс» (Автоград) курсанти 5-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил та студенти 4-го курсу факультету техногенно-екологічної безпеки Національного університету цивільного захисту МНС взяли участь у виїзних практичних заняттях. Метою занять стало сформувати у курсантів практичні навички з відпрацювання оперативних дій при виникненні надзвичайних ситуацій внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Саме тут уперше була застосована новітня експериментальна техніка аварійно-рятувального призначення німецьких колег, представлена фірмою «Вебер Рескью Україна».

За словами заступника начальника кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт факультету оперативно-рятувальних сил майора служби цивільного захисту Олексія Бабенка, такі тактичні заняття проводяться щороку, але ці були особливими. Уперше їх проводили німецькі колеги-рятувальники Рейнер Штубер та Томас Фольклер. «На занятті, - говорить Олексій Володимирович, - курсанти та студенти мали змогу не тільки ознайомитись із новітнім аварійно-рятувальним обладнанням, яке сьогодні широко використовується у Європі, а й спробувати його на практиці. За технічними показниками воно є більш ергономічним». П’ятикурсник Артем Кириченко зауважує, що технологію використання представленого обладнання він знає, а сьогодні зміг випробувати його практично. Йому це вкрай необхідно – уже через рік він прийде працювати до Харківського гарнізону.

 


Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС.
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10