https://www.high-endrolex.com/10 УКРАЇНСЬКИЙ РЯТУВАЛЬНИК – ОДИН ІЗ НАЙСИЛЬНІШИХ КІКБОКСЕРІВ У СВІТІ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.09.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

УКРАЇНСЬКИЙ РЯТУВАЛЬНИК – ОДИН ІЗ НАЙСИЛЬНІШИХ КІКБОКСЕРІВ У СВІТІ

    Черкащанин, майстер спорту України міжнародного класу з кікбоксингу, чемпіон Європи та світу, начальник спортивно-оздоровчого комплексу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України майор служби цивільного захисту Ігор Приходько, який 24 червня отримав Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України, знову підтвердив той факт, що він є гідним усіх своїх високих звань і нагород. На Перших Всесвітніх іграх з єдиноборств (Sport Accord Combat Games), котрі тривали упродовж восьми днів (із 28 серпня по 4 вересня) у м. Пекіні (Китай), він виконав норматив заслуженого майстра спорту України з кікбоксингу та виборов звання чемпіона світу з кікбоксингу у ваговій категорії до 80 кг.
    Офіційним організатором ігор є міжнародна некомерційна організація Спорт Акорд, яка об’єднує і підтримує 87 міжнародних спортивних федерацій (як з олімпійських, так і з неолімпійських видів спорту), а також організації, котрі працюють на розвиток спорту. Ігри були організовані за підтримки Міжнародного олімпійського комітету, де їх розглядають як перший крок на шляху до створення ефективного інструменту популяризації спорту. У подальших планах Спорт Акорд і МОК – провести у 2011 році Всесвітні ігри з інтелектуальних видів спорту, а в 2010 році – Всесвітні пляжні ігри. Проведення таких масштабних спортивних фестивалів дадуть змогу керівникам МОКу повною мірою познайомитися з тими видами спорту, котрі стрімко набирають популярності у світі, щоб згодом включити деякі з них до програми Олімпійських ігор.
Отже, Перші Всесвітні ігри з єдиноборств були заплановані як показові змагання для оцінки перспективи включення представлених видів спорту до олімпійської програми.
    Під час змагань, котрі за розмахом не поступалися Олімпійським іграм, було представлено 13 бойових мистецтв та єдиноборств: офіційно – 4 олімпійські дисципліни і 9 неолімпійських. А з урахуванням того, що до видів боротьби належать також панкратіон та боротьба на поясах Аліш, можна вважати, що, загалом, олімпійських дисциплін було 11: айкідо, бокс, дзюдо, джиу-джитцу, карате, кендо, кікбоксинг, тайський бокс Муей-Тай, самбо, сумо, таеквондо, боротьба та ушу.
Для проведення змагань було обрано найсучасніші спортивні комплекси, які були задіяні під час пекінської Олімпіади-2008. Церемонія відкриття Всесвітніх ігор з єдиноборств проходила у National Indoor Stadium (Національному критому стадіоні), що вміщає 18 тисяч глядачів. У народі цей стадіон називають «Віяло», тому що він за архітектурною формою нагадує традиційне китайське віяло. Талісманом ігор був тигр Донг-Донг. На такий вибір вплинули дві головні причини: по-перше, за традиційним китайським календарем 2010 рік є роком тигра, а по-друге, у стародавньому Китаї тиграми називали хоробрих воїнів.

    Участь у розіграші 136 комплектів нагород взяли найсильніші атлети світу, котрі пройшли суворий попередній відбір. Із понад тисячі ліцензіатів ігор із 200 країн Україну представляв 31 спортсмен. Українські атлети показали свою майстерність у семи із тринадцяти видів єдиноборств: кікбоксингу, тайському боксі Муей-Тай, джиу-джитцу, панкратіоні, боротьбі самбо, сумо, боротьбі на поясах Аліш. І зважаючи на результати – збірна України посіла третє місце, змогли довести спортивній світовій спільноті не тільки те, що неолімпійський рух в Україні стрімко розвивається та набуває масовості, а й те, що українські спортсмени є повноправними членами європейської та світової спортивної еліти!
Як передає «РІА Новости-Украина», за підсумками восьми днів змагань українці завоювали 23 медалі: 7 золотих, 5 срібних і 11 бронзових.

    Перше місце в медальному заліку посіла збірна Росії, на рахунку якої 39 медалей: 18 золотих, 11 срібних і 10 бронзових. На другому місці – представники Китаю з 31 медаллю: 15 золотих, 3 срібні і 13 бронзових.
Що ж стосується українського кікбоксера, майстра спорту міжнародного класу Ігоря Приходька, то у вирішальному півфінальному двобої із поляком Маріушем Нижолєком він, впевнено вигравши перший раунд (на думку всіх трьох суддів), у другому необачно пропустив удар ногою зверху в голову і дозволив суперникові вийти уперед за кількістю очок. Але тріумф поляка був коротким. Рятувальник із українського міста Черкаси надалі двічі відправляв його в нокдаун (у другому випадку рефері дорахував до п’яти), позбавивши усілякої надії на перемогу.

    До фіналу Ігор Приходько дійшов разом із товаришами по команді Костянтином Деморецьким та Миколою Особським, які в півфіналі також змагалися у дисципліні фулл-контакт – повний контакт.
Вирішальний фінальний поєдинок черкащанина з норвежцем Карлом Мартіном Річардсеном був не менш яскравим, видовищним та хвилюючим. «Це був гідний суперник, перемогою над яким, дійсно, можна пишатися», – скаже пізніше Ігор Приходько. До речі, свою чергову перемогу він присвятив рідному навчальному закладу (Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля) та молодій дружині Вікторії (яка, до речі, має звання старшого лейтенанта служби цивільного захисту). «Вікторія надихає мене на перемоги! Знаю, вона більше раділа б тому, щоб я частіше бував удома та беріг своє здоров’я, ніж ще одній нагороді світового рівня та новій купі синців. Та все ж вона розуміє моє захоплення і завжди підтримує перед змаганнями, за що я їй надзвичайно вдячний!».

    Важливою частиною бойового фестивалю була культурна і соціальна програма, завдяки якій можна було ближче познайомитися з історією єдиноборств, зрозуміти їх суть і призначення. Кожен вид спорту представляли харизматичні особистості – люди-легенди історії бойових мистецтв та єдиноборств. А представником ігор став видатний спортсмен та кінозірка Дон «Дракон» Уїлсон, який небезпідставно вважається одним із найвизначніших американських бійців – чемпіонів у світовій історії кікбоксингу. Свій перший бій Уїлсон провів у 1974 році, а останній – у 2002-му, коли повернувся у спорт заради участі в турнірах зі змішаних єдиноборств. За час кар’єри «Дракон» завоював 11 титулів чемпіона світу з кікбоксингу за різними версіями і потрапив із цим показником до Книги рекордів Гінеса. Він здобув 72 перемоги, 48 з яких нокаутом, 5 поєдинків звів до нічиєї і тільки двічі програв. Також Дон «Дракон» Уїлсон знявся у понад трьох десятках фільмів, більшість з яких присвячені бойовим мистецтвам.

    Наступні подібні змагання відбудуться в 2013 році. І досить можливо, що наш Ігор Приходько, до того часу теж буде мати чимало нових досягнень і ще довго не буде залишати свою спортивну кар’єру, як це робить американський кікбоксер Дон «Дракон» Уїлсон.



 

Світлана Єренкова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10