https://www.high-endrolex.com/10 ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК МІНІСТРА МНС УКРАЇНИ ВІДВІДАВ АКАДЕМІЮ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.09.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК МІНІСТРА МНС УКРАЇНИ ВІДВІДАВ АКАДЕМІЮ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

    Перший заступник Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи генерал-лейтенант служби цивільного захисту Віталій Петрович Бут взяв участь в урочистих заходах, що пройшли в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) з нагоди Дня знань та приведення курсантів першого курсу до Присяги.

    Зважаючи на те, що високий гість є не тільки колишнім випускником цього навчального закладу, а й його колишнім очільником (ректор АПБ із січня 2008 р. по березень 2010 р.), у колективі академії, для якого він зробив чимало добрих справ, і в якому досі має беззаперечний авторитет, Віталія Петровича щиро люблять і шанують.

    А для курсантів та студентів Віталій Петрович Бут, який сам колись розпочинав професійне становлення пожежника-рятувальника із курсантських буднів, брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та пройшов шлях від лейтенанта до генерал-лейтенанта, є кумиром та взірцем для наслідування.

    За традицією урочистості з нагоди початку нового навчального року відбулися на плацу академії у присутності вишикуваного особового складу та чисельних гостей, серед яких були начальник ГУ МНС України в Черкаській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь, перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Сергій Рябцев, інші представники владних кіл міста, ветерани МНС України, батьки, рідні та друзі першокурсників.

    Після вшанування подвигу пожежників, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків, покладанням вінків та квітів до монументу Героям Чорнобиля відбулося приведення 200 курсантів першого курсу (25 з них – дівчата) до Присяги працівника органів і підрозділів служби цивільного захисту України. А 210 студентів факультету цивільного захисту та техногенної безпеки АПБ отримали посвяту у студенти.

    Після цього усі першокурсники отримали благословення від Високопреосвященнійшого Софронія, Митрополита Черкаського та Канівського, почули чимало напуттів та привітань від Першого заступника Міністра МНС України, від ректора академії полковника служби цивільного захисту Миколи Кришталя, від високих гостей та батьків, від старшокурсників та учасників художніх колективів навчального закладу.
    Безперечно, цей особливий день залишиться для них приємними спогадами на все життя!

 

 

Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10