https://www.high-endrolex.com/10 ІЗ ТУРБОТОЮ ПРО ДІТЕЙ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.08.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ІЗ ТУРБОТОЮ ПРО ДІТЕЙ

    Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) виступила одним із спонсорів свята для дітей із багатодітних родин, дітей-сиріт та дітей-інвалідів «В школу – з радістю», яке провело Черкаське обласне об’єднання багатодітних сімей 27 серпня у рамках щорічної благодійної акції. Захід проводиться десятий рік поспіль і вдруге – на базі Академії пожежної безпеки.

    По суті, свято є благодійною акцією щодо дітей, які найбільше потребують піклування та допомоги. Черкаське обласне об’єднання багатодітних сімей, створене у 1994 році, нині має на обліку 4 тисячі сімей. Цього року в Черкаській області 350 першокласників, 120 із них – саме із багатодітних сімей.

    На свято до Академії пожежної безпеки цього разу з’їхалися разом із батьками понад 130 дітей з обласного центру та різних районів Черкащини. Серед них були і майбутні «первачки», й учні початкових класів. Ті ж, хто не зміг приїхати (в основному, із віддалених сіл), все одно отримали від організаторів (кур’єрською поштою) приготовлені для них подарунки – канцелярське приладдя та 150 шкільних портфелів.

    Заходи розпочалися із екскурсії до православної каплиці на честь ікони Божої Матері «Неопалима Купина» АПБ, де діти отримали від священика благословення та запашну випічку у формі коників. Потім гостей нагодували смачним обідом у курсантській їдальні та провели на спортивний майданчик, де їх вже чекала пожежно-рятувальна техніка навчальної пожежно-рятувальної частини АПБ. Діти мали змогу посидіти у кабінах автомобілів, «покермувати» та посигналити. Згодом, коли емоції трохи вляглися, дітям вручили подарунки. Серед тих, хто вручали портфелі з канцелярським приладдям, були представниця прес-служби Партії Регіонів Тетяна Очеретяна та голова обласної організації багатодітних родин Валентина Чорновол.

    А далі у програмі були показові виступи кінологічних розрахунків академії, маленький концерт за участі дітей, показове гасіння вогню водою і піною, яке демонстрували курсанти академії. Завершенням свята стали «пожежні розваги» – конкурси для дітей: на швидке одягання справжнього бойового одягу пожежника-рятувальника та влучне збивання сильним струменем води із пожежного шланга баскетбольних м’ячів, закріплених на спеціальних щитах.



 

Прес-служба АПБ

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10