RSS

Новини навчальних закладів

30.08.2010
ЛДУ БЖД

Двоє курсантів ЛДУ БЖД МНС долучилися до перемоги української збірної на чемпіонаті світу з пожежно-прикладного спорту

Серед спортсменів, які вибороли перемогу для України на Чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту, були й курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС Олександр Андрійчук та Сергій Присяженко. Зокрема, О. Андрійчук, став півфіналістом чемпіонату в підйомі по штурмовій драбині, а також срібним призером в змаганнях з бойового розгортання.


Золото Чемпіонату команді України принесло 2 місце в змаганнях з бойового розгортання. Це найскладніший та найважливіший вид пожежно-рятувального спорту. Спорсмени демонструють здатність швидко та правильно реагувати в бойових умовах. Потрібно підключити мото-помпу, розтягнути пожежні рукави та потрапити в ціль струменем води. Все це, українська команда виконала всього за 29 секунд. Боротьба велась за долі секунди, команда Словакії, яка перемогла у цьому виді спорту, здолала дистанцію за 28,56 секунд. Саме бойове розгортування визначило долю Чемпіонства. Команда України, маючи золото Чемпіонату у естафеті та срібло в бойовому розгортуванні, у підсумку загального командного заліку стала Чемпіоном світу на VI Чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту.
Це перша в історії Чемпіонату перемога нашої команди. Вперше Чемпіонат з пожежно-рятувального спорту відбувся у 2002 році у Москві. Відтоді кожного Чемпіонату команда України посідала призові місця в загальному командному заліку Чемпіонатів, але золото здобула вперше.


Призові місця на VI Чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту, який відбувся у Донецьку, розподілились таким чином.

1 місце – Україна

2 місце – Чехія

3 місце – Білорусь

Вітаємо команду України з заслуженою перемогою!


Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.