RSS

Новини навчальних закладів

28.08.2010
НУЦЗУ

Вчорашні школярі пізнають усі складнощі майбутньої професії в Національному виші МНС

Ще вчора вони сиділи за партами, для них лунав останній дзвоник, а сьогодні «новоспечені» курсанти практично знайомляться із обраною майбутньою професію. З 15-го до 30-го серпня проходитиме курс молодого бійця для новачків на базі Національного університету цивільного захисту МНС. Майже закінчується строк перебування майбутніх курсантів на території навчального закладу по вулиці Баварській, 7, де вони ретельно готуються до подолання перших випробувань, що триватимуть віддалік рідних домівок. Метою проведення табірних зборів є вступ до спеціальності, ознайомлення із спеціалізованими дисциплінами, підготовка до фізичних та моральних випробувань, але найголовніше – формування доброзичливого, теплого, із почуттям чуйності та відвертості мікроклімату в юнацькому колективі. Адже від цього суттєво залежать результати і навчання, і служби майбутнього курсантського підрозділу.
«Новоспечений» курсант Дмитро Баглюк з Кіровоградської області говорить, що вступив до Національного університету цивільного захисту МНС усвідомлено. «Більш благороднішої професії, як рятувати людей, - говорить юнак, - я не знаю, тому хочу бути справжнім чоловіком. Свою мрію про обрану професію виношував майже два роки. Сьогодні намагаюсь якісно та своєчасно виконувати всі задачі командирів. До цього часу шити взагалі не вмів, а зараз – стібок до стібка, рівненько підшиваю комірець».
За цей короткий, але дуже насичений проміжок часу першокурсники вже навчились підшивати комірці, приводити свій зовнішній вигляд до вимог носіння форменого одягу, застеляти ліжка, проводити прибирання закріпленої території і, звичайно, першим крокам стройової підготовки. Всі вони стараються та дуже швидко звикають до свого «нового життя», яке нічим не схоже на попереднє.
Пропонуємо фоторепортаж Ігоря Котова з місця події.

Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС.


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.