https://www.high-endrolex.com/10 ТАБІРНИЙ ЗБІР – АЗИ СЛУЖБИ ДЛЯ НОВАЧКІВ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.08.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ТАБІРНИЙ ЗБІР – АЗИ СЛУЖБИ ДЛЯ НОВАЧКІВ


    В Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України з 16 серпня проводиться табірний збір для першокурсників. У плані заходів теоретична та фізична підготовка, щоденне ознайомлення з новинами українського радіо та центральних телеканалів, зустріч з ветеранами МНС України, розповідь про історію та традиції навчального закладу, різноманітні культмасові заходи. Окрім усього, саме під час табірного збору командири проводять соціально-психологічне вивчення першокурсників з метою оцінки умов виховання та розвитку особистості, емоційно-вольових якостей, особливостей спілкування і поводження у колективі, якщо потрібно, зустрічаються з батьками. Також проводиться індивідуально-виховна робота, психологічне опитування та тренінги, заняття з техніки безпеки тощо. Все це дає можливість не тільки дати необхідні першокурсникам знання, а й створити дружні колективи, які б відрізнялися високо-моральними нормами взаємовідносин та належним рівнем дисципліни, а також виявити осіб, гідних призначення на посади командирів відділень та заступників командирів взводів.

    «Зважаючи на те, що ми плануємо привести першокурсників до Присяги працівника органів і підрозділів служби цивільного захисту України першого вересня, у День знань, наше молоде поповнення у короткий термін має вивчити основи Статутів, опанувати стройову підготовку та мати належну загально-фізичну підготовку, – підсумовує ректор Академії пожежної безпеки полковник служби цивільного захисту Микола Кришталь. – Основну увагу приділяємо фаховому становленню та адаптації молоді до специфіки навчання, звичайно ж, під суворим наглядом працівників медичної служби та командирів (від начальника курсу до начальника факультету). Під час організації та проведення табірного збору ми враховували цьогорічні специфічні погодні умови. Всі заходи, пов’язані з фізичною підготовкою у спекотні дні проводяться до 10 години ранку та після 17-ї».

    Серед першокурсників, які проходять табірний збір, Василь Гоголь із селища Делятин Надвірнянського району Івано-Франківської області (на фото). Він «потрапив» у об’єктив фотоапарата Сергія Федоренка (завідувача фотолабораторії сектора ЗГ і ЗМІ АПБ) у той момент, коли виконував вправу зі штурмовою драбиною на заняттях з основ пожежно-прикладного спорту.

    «З таким видом спорту я зіткнувся вперше. У школі займався легкою атлетикою, – розповідає Василь. – У нашому селищі не було тренера. Тож ми, шестеро шкільних друзів, займалися самотужки на спортивних снарядах, які були в клубі».

    Василь дуже хотів вступити до Академії пожежної безпеки, де колись навчався його двоюрідний брат Василь Шойко (випускник 2002 року), а нині на 4-му курсі навчається рідний брат Михайло. Тож з дев’ятого класу займався фізичним самовдосконаленням. Мати (за фахом лікар) та батько (займається сільським господарством) не заперечували: вочевидь, пожежно-рятувальна справа для їх дітей стала справою сімейною. 
Василь Гоголь

    Василь говорить, що складати вступні випробування було для нього неважко. І труднощі табірного збору не лякають, а навпаки, заохочують до дисциплінованості та фізичного і морального самовдосконалення. Звичайно, багато що нове й незвичайне. Проте – тим цікавіше. От і вправи з пожежно-прикладного спорту виконував вперше і досить успішно. Але, знаючи, що в навчальному закладі працює аж 16 різних спортивних секцій, хотів би під час навчання в академії серйозно займатися легкою атлетикою.

 

На фото: моменти табірного збору; першокурсник Василь Гоголь.
Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренко

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10