https://www.high-endrolex.com/10 ЛІСОВУ ПОЖЕЖУ МОЖНА ПОДОЛАТИ ЛИШЕ СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.08.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ЛІСОВУ ПОЖЕЖУ МОЖНА ПОДОЛАТИ ЛИШЕ СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ!

    9 серпня зведений пожежно-рятувальний загін Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) взяв участь у гасінні лісової пожежі, що сталася у Черкаському районі.
    Вогонь у лісовому масиві, що належить СКП "Райліс" і прилягає до села Мошни, помітив близько 18 години спільний пересувний патруль Черкаського обласного управління лісового господарства та ГУ МНС України в Черкаській області. Вочевидь, загорання розпочалося на розташованому під лісом сміттєзвалищі і через спекотну погоду та поривчастий вітер дуже швидко перекинулося на лісовий масив загальною площею у сім гектарів. Виникла загроза розповсюдження вогню на прилеглі до лісу будівлі села та ще один лісовий масив.
    Повідомлення про пожежу за третім номером виклику (підвищений рівень небезпеки) надійшло до Академії пожежної безпеки о 18.30 хвилин, і вже за годину зведений загін у кількості 30 осіб з числа курсантів чергового взводу третього курсу під керівництвом начальника навчальної пожежно-рятувальної частини АПБ майора служби цивільного захисту Дмитра Лесечка прямував до місця надзвичайної ситуації. Проїжджаючи село Мошни, рятувальники почули «стрілянину», характерну для шиферу, що лопається від високої температури, і побачили дим над дахом однієї з господарчих будівель у домогосподарстві, розташованому вздовж центральної вулиці села.

    Пожежа тільки-но розпочиналася. Не зовсім тверезий власник домогосподарства довідався про неї лише в той момент, коли, здивований і розгублений, вийшов із будинку на шум пожежно-рятувальної техніки та гамір неочікуваних гостей у бойовому одязі рятувальників. А ті й не чекали питань, пояснень чи вдячності. Менш чим за 15 хвилин погасили вогонь і продовжили свій маршрут.
    До місця лісової пожежі зведений загін академії прибув одночасно із пожежними підрозділами ГУ МНС України в Черкаській області. Там вже працювала пожежно-рятувальна техніка Мошенського лісгоспу та відомчої охорони розташованого у Мошнах заводу ВАТ «Верес». Вогонь охопив близько трьох гектарів лісу. 143 черкаських вогнеборця, використовуючи 11 одиниць техніки, боролися з ним майже до опівночі.
    В умовах високої температури повітря та сильної задимленості пожежники-рятувальники, розтягнувшись у ланцюг, обкопували палаючий лісовий масив та гасили його водою, змінюючи один одного на ділянках роботи. Керував ліквідацією пожежі перший заступник головного управління МНС України в Черкаській області полковник служби цивільного захисту Сергій Сташенко. Після завершення роботи він дав високу оцінку професійності та вмінню «працювати в команді» відносно усіх учасників гасіння пожежі, у тому числі, й наймолодших з них – курсантів Академії пожежної безпеки.

 

Світлана Єренкова
Фото ГУ МНС України в Черкаській області
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10