https://www.high-endrolex.com/10 У РАМКАХ МІЖНАРОДНОЇ СПІВПРАЦІ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.07.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

У РАМКАХ МІЖНАРОДНОЇ СПІВПРАЦІ

    До Черкас не тільки із враженнями від спілкування та нових знайомств із російськими та білоруськими науковцями, а й з конкретними домовленостями про подальшу співпрацю, зокрема, щодо участі у майбутніх Доцент кафедри пожежно-профілактичної роботи Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України, кандидат технічних наук, підполковник служби цивільного захисту Віталій Томенко взяв участь у першому в історії Республіки Білорусь міжнародному захисті дисертації. 
    До вченої ради із захисту дисертацій Командно-інженерного інституту МНС Республіки Білорусь (м. Мінськ) було подано дисертаційну роботу викладача цього навчального закладу капітана внутрішньої служби Дениса Полоза «Методика визначення розрахункового часу евакуації неоднорідних людських потоків із глядацьких залів», представлену на отримання наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.26.03 – Пожежна та промислова безпека (будівництво). Постало нелегке питання: хоча дисертаційна робота виконана у Державному закладі освіти «Командно-інженерний інститут» МНС Республіки Білорусь та Державному науковому закладі «Інститут математики НАН Республіки Білорусь», проте вона достатньо специфічна, адже в Білорусі поки що немає спеціалістів відповідного профілю (що був би пов’язаний із евакуацією людей та відповідав вимогам ВАК). Саме тому вчена рада із захисту дисертацій звернулася до ВАК Республіки Білорусь із проханням щодо залучення до проведення захисту цієї дисертації в якості офіційних опонентів спеціалістів з інших країн: таких відомих в Україні, Росії, Республіці Білорусь та інших країнах СНД своїми науковими публікаціями у галузі пожежної та промислової безпеки (зокрема, щодо евакуації людей із будівель під час пожеж) науковців, як кандидат технічних наук, доцент, підполковник служби цивільного захисту Віталій Томенко та доктор технічних наук, професор, заслужений працівник вищої школи Російської Федерації, професор кафедри організації пожежогасіння та проведення аварійно-рятувальних робіт Університету Державної протипожежної служби Міністерства Російської Федерації у справах цивільної захисту, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих (м. Санкт-Петербург) Олександр Таранцев.
    Захист дисертації Дениса Полоза відбувся 9 липня на базі Командно-інженерного інституту МНС Республіки Білорусь. Участь у захисті взяли також представники Академії державної протипожежної служби МНС Росії (м. Москва), Академії цивільного захисту МНС Росії (м. Москва), вищих навчальних закладів і науково-дослідних установ Республіки Білорусь.
    У рамках заходу було проведено круглий стіл, присвячений питанням обміну досвідом щодо підготовки фахівців для підрозділів МНС; консультації та обмін досвідом із представниками вищих навчальних закладів МНС Росії та МНС Республіки Білорусь, які є вченими-спеціалістами в галузі нормативного регулювання шляхів евакуації в будівлях (спорудах). Учасники заходу мали змогу ознайомитися з можливостями нового інформаційно-бібліотечного центру, експериментальною науково-дослідною і навчально-лабораторною базою Командно-інженерного інституту МНС Республіки Білорусь та інноваційними підходами, що використовуються у його навчальному процесі.
    По завершенню свого візиту до Республіки Білорусь підполковник служби цивільного захисту Віталій Томенко повернувся міжнародних науково-практичних конференціях та можливості опублікування наукових статей працівників Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України у науковому журналі «Вестник КИИ» (виходить двічі на рік).




 

Віталій Томенко
Світлана Єренкова

 

На фото: Підполковник служби цивільного захисту Віталій Томенко (крайній зліва) із російськими та білоруськими науковцями
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10