RSS

Новини навчальних закладів

12.07.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ІМЕНА КРАЩИХ ЮНИХ СПОРТСМЕНІВ-ПРИКЛАДНИКІВ УКРАЇНИ ВИЗНАЧЕНІ!

    В Черкасах завершився Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту серед юніорів, господарями якого цього разу були Головне управління МНС України в Черкаській області та Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України, саме на базі якої і проходили змагання.

    Урочисте відкриття Чемпіонату відбулося 7 липня у спортивно-оздоровчому комплексі академії, а вже ранок наступного дня юні спортсмени розпочали зі змагань у подоланні 100-метрової смуги з перешкодами. Змагалися у трьох вікових групах. У старшій віковій групі перше місце посів Дмитро Петров (Одеська область), друге місце виборов кандидат у майстри спорту Роман Тхорук (Рівненська область), третє – кандидат у майстри спорту Антон Артюх (Кіровоградська область). Усі вони виконали нормативи кандидата у майстри спорту.

    У середній віковій групі перше місце виборов спортсмен І розряду Андрій Авраменко (м. Київ) (виконав норматив кандидата у майстри спорту), друге місце – першорозрядник Віталій Щур (виконав норматив кандидата у майстри спорту), третє місце – першорозрядник Антон Шкондін (Луганська область).
    У молодшій віковій групі чемпіоном змагань став першорозрядник Максим Сподарик (Волинська область), друге місце посів Федір Галла (Донецька область), третє – Владислав Стицюк (Черкаська область).

    Другим видом змагань була пожежна естафета. Кращий результат показали члени збірної команди міста Києва кандидат у майстри спорту Арсен Іпієв та першорозрядники Олександр Димура, Андрій Авраменко і Віталій Щур. Другий результат належить членам збірної команди Черкаської області Володимиру Лєпьошкіну, Євгену Гарячуку, Максиму Булдигіну та Сергію Яцурі. Третє місце вибороли юні спортсмени зі збірної Харківської області Андрій Колесник, Дмитро Акімов, Станіслав Шамай та першорозрядник Олександр Кошаренко. Усі три переможці у пожежній естафеті за кількістю очок виконали нормативи кандидата у майстри спорту.

    9 липня спортсмени змагалися у вправі зі штурмовою драбиною. У старшій віковій групі чемпіоном став кандидат у майстри спорту Арсен Іпієв (м. Київ), друге місце виборов кандидат у майстри спорту Роман Тхорук (Рівненська область), третє – Володимир Лєпьошкін (Черкаська область).

    У середній віковій групі усі три перші місця вибороли київляни: першорозрядники Андрій Авраменко, Віталій Щур та Олексій Прокоф'єв.

    У молодшій віковій групі чемпіоном став Владистав Стицюк (Черкаська область), друге місце виборов спортсмен з другим юнацьким розрядом Олександр Панфілов (АР Крим), третє місце посів Ярослав Міщенко (Черкаська область).
Після вправи зі штурмовою драбиною відбулося підведення підсумків Чемпіонату та нагородження переможців.
    Звання чемпіона підтвердила минулорічний переможець Чемпіонату України з пожежно-прикладного спорту серед юнаків – збірна команда міста Києва. Друге місце виборола збірна м. Черкас. Третє – збірна Луганської області.

    Представник-тренер збірної м. Києва, начальник спортивно-оздоровчого комплексу головного управління МНС України у м. Києві майор служби цивільного захисту Клавдій Кириченко говорить, що друга перемога поспіль на Чемпіонаті такого рівня – просто велика удача. Адже склад збірної, звичайно ж, кожного року оновлюється. Діти виростають, і їм на зміну приходять новачки. Серед минулих спортивних досягнення збірної м. Києва: третє загальнокомандне місце на другому Чемпіонаті України в закритих приміщеннях (м. Полтава, 2008 рік), перше місце на Всеукраїнському турнірі з ППС серед юнаків в закритих приміщеннях (м. Харків, 2008 рік), перше місце на Чемпіонаті України (м. Львів, 2009 рік) та друге місце на третьому Чемпіонаті України в закритих приміщеннях (м. Кузнєцовськ, 2010 рік).

    Нагородження переможців проводили головний суддя Чемпіонату полковник служби цивільного захисту Олександр Тарасов, проректор по роботі з персоналом Академії пожежної безпеки підполковник служби цивільного захисту Валентин Бузько, відповідальний секретар Федерації пожежно-прикладного спорту України Віталій Меренков, перший заступник начальника ГУ МНС України в Черкаській області полковник служби цивільного захисту Сергій Сташенко та заслужені тренери України Володимир Бєлов і Юрій Тимошенко.

    Для отримання нагород кожна із команд піднімалася на п'єдестал у повному складі: збірна міста Києва – Арсен Іпієв, Руслан Бабчук, Олександр Димура, Андрій Авраменко, Віталій Щур, Олексій Прокоф'єв, Богдан Коростій, Віталій Псуйко та представник-тренер майор служби цивільного захисту Клавдій Кириченко; збірна Черкаської області – Володимир Лєпьошкін, Сергій Яцура, Максим Булдигін, Євген Гарячук, Роман Магльований, Ігор Лещитин, Ярослав Міщенко, Владислав Стицюк, тренер Олександр Чепурний та представник команди – заступник начальника Управління рятувальних сил ГУМНС України в Черкаській області підполковник служби цивільного захисту Ігор Дядюра; збірна Луганської області – Олексій Шутенко, Антон Куркін, Віктор Телегін, Денис Карнов, Антон Шкондін, Євген Сізонов, Дмитро Шукмин, Валерій Жуков, Дмитро Коржан, Ярослав Дрожжин, тренер Володимир Літвінов та представник команди – начальник Управління рятувальних сил ГУ МНС України в Луганській області підполковник служби цивільного захисту Дмитро Полторак.
    За результатами змагань четверо спортсменів зі збірної команди м. Києва стали кандидатами до юнацької збірної України з ППС.

    Дворазовий чемпіон змагань у старшій віковій групі (у пожежній естафеті та у вправі зі штурмовою драбиною) сімнадцятирічний Арсен Іпієв – студент Київського транспортного коледжу, має перший спортивний розряд і незабаром повинен отримати звання кандидата у майстри спорту.
    Двохразовий срібний призер у середній віковій групі (у подоланні 100-метрової смуги з перешкодами та у вправі зі штурмовою драбиною) та чемпіон у пожежній естафеті шістнадцятирічний Віталій Щур – учень загальноосвітньої школи на Оболоні.

    Учнем загальноосвітньої школи є і п’ятнадцятирічний Олексій Прокоф'єв – бронзовий призер Чемпіонату у вправі зі штурмовою драбиною у середній віковій групі.
    Та, безперечно, фаворитом Чемпіонату став абсолютний переможець змагань п’ятнадцятирічний Андрій Авраменко, який виступав у середній вікові групі і показав кращі результати у всіх трьох видах змагань. Хлопець навчається в ліцеї Київського політехнічного інституту, має перший дорослий спортивний розряд. Його захоплення пожежно-прикладним спортом – спадкове. Адже батько Андрія – Юрій Авраменко – майстер спорту міжнародного класу з пожежно-прикладного спорту, суддя національної категорії, який свого часу виступав у складі збірних м. Києва та України на чемпіонатах з пожежно-прикладного спорту різного рівня.

    Серед досягнень юнацької збірної з ППС Черкаської області: у 2007 році – перемога на Чемпіонаті України з ППС, а також третє місце на Першому Чемпіонаті України в закритих приміщеннях; у 2009 та 2010 роках – треті місця на Чемпіонатах України з ППС в закритих приміщеннях.
    Серед спортивних досягнень збірної Луганської області: у 2007 році – перемога на Чемпіонаті України в закритих приміщеннях (м. Нетішин) та друге місце на Чемпіонаті України (м. Черкаси); у 2008 році – перемога на Чемпіонаті України в закритих приміщеннях (м. Полтава) та на літньому Чемпіонаті України (м. Харків); у 2009 році – другі місця на Відкритому Чемпіонаті України в закритих приміщеннях (м. Київ) та на літньому Чемпіонаті України (м. Львів); у 2010 році – перемога на Чемпіонаті України в закритих приміщеннях (м. Кузнєцовськ Рівненської області).
    Закриваючи Чемпіонат, головний суддя змагань Олександр Тарасов висловив вдячність організаторам і тренерам команд. "Ви прививаєте дітям любов до спорту, до життя, – сказав він, – Сьогодні немає переможених, адже Чемпіонат – це свято дружби, зустріч однодумців, змагання для самовдосконалення! Ті команди, які посіли останні місця, обов'язково зроблять висновки про свої слабкі місця і помилки, і будуть враховувати їх у своїх тренуваннях. Я вірю, що нам на зміну прийдуть кваліфіковані спортсмени, серед яких майбутні спеціалісти пожежно-рятувальної справи, майбутні працівники підрозділів МНС України. Я хочу висловити також вдячність батькам... Вони можуть пишатися своїми дітьми!"
    На жаль, цього разу участь у Чемпіонаті взяли лише 22 збірні команди. Прикро, що керівники ГУ МНС України в Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій, Сумській та Вінницькій областях не знайшли, або не захотіли знайти, можливість привезти до Черкас юних спортсменів, серед яких, можливо, теж є такі, хто гідний представляти Україну на чемпіонатах більш високого рівня. До всього, Всеукраїнські змагання не тільки відкривають нові імена чемпіонів та мають важливе значення для спортивного зростання спортсменів, вони також дають юнакам неоціненний досвід спілкування, особистісного зростання, а для декого – ще й бажання пов'язати свою долю із професією пожежника-рятувальника. А це дуже важливо! Бо саме ці юні, але вже такі досвідчені у роботі із пожежно-рятувальним обладнанням, сильні, відважні, витривалі юнаки – надія навчальних закладів та підрозділів МНС України. І керівники ГУМНС України в областях, як ніхто інший, мають це розуміти і сприяти розвитку юнацького пожежно-прикладного спорту!

    Незабаром на базі Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України пройдуть збори кандидатів до складу юнацької збірної України з пожежно-прикладного спорту. За словами старшого тренера юнацької збірної України з ППС, майстра спорту України, судді національної категорії, начальника спортивного комплексу ГУМНС України в Івано-Франківській області підполковника служби цивільного захисту Миколи Петрука, за результатами Чемпіонату було визначено десять юнаків – кандидатів до юнацької збірної України: у старшій віковій групі – Арсен Іпієв (м. Київ), Діма Петром (м. Одеса), Вадим Лучинський (Волинь), Віктор Тєлєгін (м. Луганськ); у середній віковій групі – абсолютний чемпіон Андрій Авраменко (м. Київ), Віталій Щур (м. Київ), Олексій Прокоф'єв (м. Київ) та Євген Сізонов (м. Луганськ); у молодшій віковій групі – Владислав Стицюк (м. Черкаси) та Максим Сподарик (Волинь).
    Наступного року Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту серед юнаків пройде у м. Харкові.


 

Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.