https://www.high-endrolex.com/10 Ювілейна Х-та міжнародна науково-практична конференція | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.04.2006
НУЦЗУ

Ювілейна Х-та міжнародна науково-практична конференція

26 та 27 квітня в Академії цивільного захисту України відбулася Х Ювілейна науково-технічна конференція курсантів та студентів „Запобігти, врятувати, допомогти”, в якій взяли участь представники  Гомельського інженерного інституту МНС Республіки Білорусь, Командно-інженерного інституту МНС Республіки Білорусь, делегація Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Академії цивільного захисту України. Також у роботі конференції взяли участь представники Харківського національного університету радіоелектроніки, національного технічного університету „ХПІ”, Харківської державної академії культури та ін.

 

Наукове товариство курсантів та студентів (НТК) існує в стінах навчального закладу вже одинадцять років і сприяє організації науково-дослідної роботи курсантів та студентів  у позанавчальний час.

Завдяки участі у роботі наукового товариства майбутні працівники МНС України, а нині курсанти та студенти, отримують вагомий додатковий обсяг знань, який у повній мірі допомагає вирішувати складні практичні питання з урахуванням сучасних наукових методів та досягнень у пожежно-рятувальній галузі. Цікаво довести, що серед ад’юнктів академії понад 80 % – колишні члени НТК, деякі з них достроково захистили дисертації.

Члени наукового товариства академії беруть активну участь у  конкурсах наукових робіт усіх рівнів, у планових НДР, у виготовленні лабораторних макетів для досліджень, а також активно публікують результати своєї науково-дослідної роботи. Так, за період існування НТК курсанти взяли участь:

  • у планових НДР – понад 90 чоловік;
  • опубліковано понад 1000 наукових робіт;
  • у конкурсах наукових робіт – близько 130 чоловік;
  • нагороджено грамотами та дипломами різного рівня понад 90 чоловік

Тільки за останній навчальний рік курсанти та студенти навчального закладу взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції курсантів і студентів „Проблеми та перспективи розвитку забезпечення безпеки життєдіяльності”, яка проходила у Львівському державному університеті, у V-ій Міжнародній науковій конференції аспірантів та студентів „Охорона навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів” у Донецькому національному технічному університеті.

Продовжується тісне співробітництво із Командно-інженерним інститутом МНС Республіки Білорусь. Наші курсанти візьмуть участь у науково-практичній конференції "Обеспечение безопасности жизнедеятельности: проблемы и перспективы", що відбудеться 26 травня цього року.

На сьогодні дві наукові роботи направлені на конкурс науково-дослідних робіт до Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МНС України та готуються роботи на міський конкурс наукових робіт студентів вищих навчальних закладів м. Харкова.

Протягом двох днів тривало пленарне засідання та працювало вісім секцій.

За результатами роботи конференції найкращі доповіді будуть визначені, а доповідачі та їх керівники – нагороджені.

Сектор зв’язків з громадськістю та ЗМІ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10