https://www.high-endrolex.com/10 На базі Національного університету цивільного захисту МНС розпочала роботу семінар-нарада начальницького складу МНС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.06.2010
НУЦЗУ

На базі Національного університету цивільного захисту МНС розпочала роботу семінар-нарада начальницького складу МНС

10-го червня Національний університет цивільного захисту МНС у Харкові радо вітав учасників семінар-наради начальницького складу МНС.
На заході були присутніми перший заступник Міністра МНС Віталій Бут, заступник Міністра МНС Михайло Болотських, начальник Управління соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення Олександр Алімов, голова Всеукраїнської асоціації ветеранів та пенсіонерів МНС Віктор Доманський, заступники начальників по роботі з персоналом головних управлінь МНС в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, центрів швидкого реагування, проректори навчальних закладів та заступники начальників науково-дослідних установ по роботі з персоналом.
На семінар-нараді були обговорені такі питання, як стан кадрової роботи в органах і підрозділах цивільного захисту системи МНС, стан соціально-гуманітарної роботи та розвиток ветеранського руху в органах і підрозділах цивільного захисту системи МНС, а також організація соціально-гуманітарної роботи та дієвість заходів зі зміцнення дисципліни серед особового складу органів і підрозділів цивільного захисту, головні напрямки роботи із забезпечення соціального захисту осіб рядового та начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, розвиток ветеранського руху, історико-культурної спадщини та музейної справи, форми і методи виховання особового складу на прикладах мужності ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.
Після пленарних доповідей учасники семінар-наради мали змогу переглянути комплексні показові заняття, в тому числі й на спеціальній смузі психологічної підготовки рятувальника. Були продемонстровані епізоди з відпрацювання дій при розмінуванні та знешкодженні вибухонебезпечних предметів, дій щодо евакуації постраждалих з багатоповерхівки внаслідок надзвичайної ситуації природного характеру – землетрусу. Третій епізод показав можливості підготовки майбутніх рятувальників щодо реагування на надзвичайні події техногенного та природного характеру: проведення пошуково-рятувальних та невідкладних аварійно-відновлювальних робіт при руйнуванні будинків, на хімічно-небезпечних об’єктах у разі виникнення аварій, на поверхах житлових і громадських будинків з рятуванням потерпілого за допомогою спеціальних засобів, проведення пошуково-рятувальних робіт та організація надання першої медичної допомоги в кризових станах потерпілим у складних метеорологічних умовах та в умовах гірської місцевості, організація та проведення аварійно-рятувальних робіт на водних об’єктах. Четвертий епізод виявив готовність майбутніх рятувальників до ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди. Ліквідація надзвичайної ситуації техногенного характеру під водою стала основою п’ятого епізоду комплексних занять.



 

Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10